Färg- och ytmätning för färg- och beläggningsindustrin

Exakta och spårbara färgdata för färger, beläggningar, lackeringar och andra specialbeläggningar

 

Färgmätningslösningar för färg- och beläggningsindustrin

Konica Minolta erbjuder tillsammans med vår partner Rhopoint Instruments spårbar och tillförlitlig mätteknik för färg- och beläggningsindustrin. Vi har bland annat ergonomiska, bärbara spektrofotometrar, mångsidiga bordspektrofotometrar, glansmätare med hög noggrannhet och ett utbud av skåp med kontrollerad belysning för färgbedömning.

Vi har skalbara lösningar för att hjälpa företag och deras värdekedja att specificera, kommunicera, producera och kontrollera färg och glans för att göra det möjligt för dem att öka produktiviteten.
 • optimera processer
 • förbättra konsekvensen
 • öka kundnöjdheten
 • minska spillet

Färg är ett av de enklaste och mest effektiva sätten att stimulera kundernas intresse för produkter och varumärket bakom dem.

För färg- och beläggningsindustrin spelar färg en viktig roll och konsekvens och noggrannhet för färg är viktiga tecken på kvalitet och varumärkesidentitet. Att få rätt färg redan från början, varje gång, ökar effektiviteten.
 • minska spill och miljöpåverkan
 • spara tid och pengar
 • leverera förstklassiga produkter till kunderna
Oavsett var du behöver förmedla färginformation – från idé till design, utveckling och produktion till slutlig kvalitetskontroll – kan våra experter hjälpa till med att installera spårbara och skalbara färgdatalösningar för användningsområden för allt från råmaterial till färdiga produkter. Konica Minolta har exceptionellt exakta mätinstrument och -programvara för användning i labb eller direkt i produktionen för att matcha färger och uppfylla färgkvalitetsstandarder på ett mer effektivt sätt.

Du kan använda våra spektrofotometrar, glansmätare, lösningar med kontrollerad belysning och programvaror med höga prestanda till att utvärdera och matcha färger och utseendet på färger med fasta pigment och effektfärger exakt i en mer strömlinjeformad process, både internt och i leveranskedjan, för att att kunna skapa konsekvens och uppfylla färgkvalitetsstandarder med mindre spill, tid och arbete.

Konica Minolta har global räckvidd med lokal försäljning och expertis som hjälper dig att upprätta ett framgångsrikt digitalt färgdatasystem. Oavsett om du behöver en lösning för dina leveranskedjepartner, för utveckling, för produktion eller för kvalitetskontroll kan våra team leverera lösningar som uppfyller dina behov och samarbeta med dig för att skala lösningarna när kraven växer. Vi har ett särskilt team som tillhandahåller support för vår färgmatchningsprogramvara med erfarenhet av installation, utbildning och anpassning av lösningar för att optimera dina färgarbetsflöden.

Vi har ett omfattande nätverk av godkända tjänsteföretag som tillhandahåller support för våra mätinstrument för att se till att de underhålls, har rätt noggrannhet och är spårbara året runt.

Fördelar

 • Tillgodose kundens behov och förkorta ledtiderna: få rätt färg första gången, varje gång.
 • Minimera fel och avfall – identifiera avvikelser i realtid och vidta korrigerande åtgärder omedelbart.
 • Minska driftkostnaderna.
 • Stärk din varumärkesidentitet med en distinkt färg och konsekvent kvalitet.
 • Främja innovation genom oöverträffad färghantering.

Exempel på tillämpningar

 • Färgkvalitetskontroll: Uppnå bästa kvalitet på råmaterial eller slutprodukt.
 • En oslagbar färgmatchningslösning: Slipp gissa och använd en professionell färghanteringslösning med hjälp av vårt expertteam.
 • Glans och utseende: Förbättra utseendekvaliteten i svåra glanstillämpningar.
 • Metallic- och effektfärger: Med vår multivinkelspektrofotometer kan du kontrollera kvaliteten på metallic- och effektdelar med hög noggrannhet.

Lösningar för färg- och utseendemätning av färg och beläggning

Mätning av färg för dekorativa färger och beläggningar

Upptäck våra lösningar för färgkvalitetskontroll och färgmatchning som hjälper dig att kontrollera och kommunicera färger både lokalt och i hela leveranskedjan.

Mätning av färg för industriell färg och beläggning

Lita på våra avancerade färgmätningssystem och svara på marknadens krav utan kompromisser.
 

Färgmätning för tillverkare av färgämnen och pigment

Se våra avancerade färghanteringslösningar för att mäta och matcha dina färgämnen och pigment på ett konsekvent och korrekt sätt.