Färgmätning av färgämnen och pigment

Kvalitetskontroll och sammansättning av vätskor, pastor, pulver, granulat och andra material

Färgmätning av färgämnen och pigment


Kvalitetskontroll och sammansättning av vätskor, pastor, pulver och granulat

Färgpreferenser och pigmentutveckling går hand i hand. Slutanvändare reagerar på de senaste färgtrenderna, och producenter av färgämnen behöver alltid utveckla nya nyanser. Tillverkare av färgämnen och pigment fungerar som startpunkten för andra branscher och därför är det avgörande att upprätthålla konsekvent kvalitet.


Behovet av ständig innovation och att hålla jämna steg med de senaste färgerna, samtidigt som kvalitet och leveranstider bibehålls, kräver tillförlitlig färghantering.


Konica Minoltas mätinstrument inkluderar en rad kraftfulla färgmätningsverktyg som används för att exakt och gång på gång uppfylla kundernas behov, och de tillhandahåller en komplett lösning för färgämnes- och pigmenttillverkare oavsett produktionsstorlek. 

Med färgmätning kan organisationer implementera datadrivna process- och kvalitetskontrollprocedurer som förbättrar resultatens enhetlighet, sparar tid och minskar avfall och miljöpåverkan. Oavsett om det gäller interna kontroller, färgkommunikation med leveranskedjan, färgmatchning eller omtillverkning från en färgdatabas stöds våra programvarulösningar av ett erfaret team som kan hjälpa dig att exakt ange, producera och kommunicera färg samt även spåra och beräkna med sekundära egenskaper. Digitala färg- och utseendedata kan användas för att påskynda leveransprocessen, vilket avsevärt förbättrar pigmenttillverkares förmåga att reagera på marknaden genom att minska de risker och kostnader som är förknippade med produktion, distribution och upprätthållande av fysiska standarder.

Färgmätning, som tillämpas vid besök hos kunder, överenskommelser om specifikationer med leverantörer i laboratorier för lackerings- och beläggningsutveckling, jämförelser med konkurrenter i branschen eller rapportering för interna kvalitetskontrollprogram – allt detta kan bygga relationer i leveranskedjan baserat på kvalitet, enhetlighet och minskad subjektivitet i samband med specifikation och godkännande.

Våra stationära och bärbara spektrofotometrar tillverkas enligt högsta standard för att ge dig noggrannhet och spårbarhet tillsammans med innovativa funktioner som en inbyggd skärm och operatörsguide. Bänkinstrument ger också den största tillämpningsflexibiliteten för antingen flytande färg eller komponenter, eller prover av fasta pigment. En bärbar spektrofotometer som CM-26dG är det perfekta komplementet till processen, vilket gör att operatörer kan röra sig och vara flexibla samtidigt som de upprätthåller spårbarhet och branschledande modellkompatibilitet med andra instrument i leveranskedjan.

Fördelar

  • främja innovation genom professionell färghantering
  • möt kundernas krav och uppfyll deras specifikationer
  • uppnå små toleransnivåer enligt olika standarder
  • snabba upp processerna och minska antal korrigeringar
  • stärk din varumärkesidentitet
  • leverera färg vid rätt tidpunkt, när det behövs
     

Instrument

Instrument

CM-5 bänkspektrofotometer

Bänkspektrofotometern CM-5 erbjuder en kombination av mångsidighet och enkelhet för att täcka alla krav i ett verkligt allt-i-ett-utförande. Instrumentet kan täcka ett stort antal material och utmärker sig genom användarvänlighet och minimal provberedningstid, vilket möjliggör snabba rutinmätningar i laboratoriet eller i produktionskontroll. Mätområden med 30, 8 och 3 mm ger perfekt anpassning till provstorleken. Pastor, pulver eller granulat kan enkelt mätas med en extra petriskål.

CM-26dG portabel spektrofotometer

Cm-26d-serien, som har en lätt och ergonomisk design, Bluetooth™ som tillval och en högupplöst TFT-färgskärm, passar perfekt för både laboratoriet och fältet. Den har en integrerad 60 graders glanssensor som möjliggör färg- och utseendemätningar i ett enda instrument. Den här bärbara spektrofotometern är utformad för att vara lätt att hantera även för oerfarna användare och sätter en ny standard för exakt och snabb datahantering.
 

CM-36dG bänkspektrofotometer

CM-36dG-spektrofotometern är ett bänkinstrument med hög precision och tillförlitlighet som kan mäta färger antingen i reflektans eller transmittans samt 60°-glans. Spektrofotometern använder den patenterade och beprövade numeriska UV-kontrollen (NUVC) – oöverträffad teknik för UV-justeringar vid mätning av prover som innehåller optiska blekmedel.

Colibri®-plattformen

Colibri® är en programvaruplattform för kvalitetskontroll och matchning av färg som är skalbar från en plats till en global leveranskedja, samtidigt som strikt kontroll och dataägarskap upprätthålls. Dess logiska arbetsflöde och tydliga struktur gör det enkelt att arbeta oberoende av användarens kunskaper. Konceptet med en enda plattform förenklar implementeringen av Colibri® i det dagliga arbetsflödet.

Tillämpningar

Tillämpningar

Mätning av pastor, pulver, granulatprover

Mätområden med 30, 8 och 3 mm ger perfekt anpassning till provstorleken. Pastor, pulver eller granulat kan enkelt mätas med en extra petriskål. Konceptet med uppåtriktad port möjliggör enkel provpositionering: Placera bara provet på mätporten och tryck på mätknappen.

Mätning med CM-26dG

Med högprecisionsteknik kan användare noggrant utvärdera färgegenskaper i olika prover – inklusive fasta ämnen, vätskor, pulver, pastor, och granulat samt omedelbart identifiera eventuella inkonsekvenser i en effektivare och mer strömlinjeformad process. Förutom att uppfylla färgkvalitetsstandarder och konsumenternas förväntningar minskas avfallet och vinsten ökar.

Fråga våra experter!