IaaS

Infrastructure as a Service

 

Infrastructure as a Service - grunden i leveransen av moln- och  IT- tjänster

IaaS är ett virtuellt datacenter eller en virtualiserad miljö som omfattar serverutrymme, nätverk, balansering, lagring och säkerhet som skapar en kostnadseffektiv och skalbar grund för ett privat eller publikt moln. Konkret, så levereras detta virtuella datacenter från flera fysiska servrar eller platser medan det i gränssnittet för användaren ser ut som en och samma miljö där olika virtuella delar ingår.

Teknisk förklarat: Netapp vCloud gör det möjligt för oss att skapa isolerade tenants med en helt virtualiserad nätverksinfrastruktur. Säker åtkomst med åtkomstkontroll tillämpas med induviduella konton för åtkomst, så genom detta kan du exempelvis ha en grupp för support och en för installation med högre rättigheter. 

 

Vår egna servicedesk

En av grundpelarna i tjänsten är vår servicedesk. Det är en grupp duktiga IT-tekniker som kan avhjälpa fel direkt vid mottagandet av samtal eller lagt ärende. De arbetar enligt ITIL för både incidents- och förändringshantering. Allt för att säkerställa att du som kund skall få så snabb hjälp som möjligt och känna dig trygg med tjänsten. 

Servicedesk hjälper dig med användarhantering, grupphantering, felsökning och mycket mer. Även förändringar i användartyper hjälper vi till med. Förändras behoven skalar vi självklart både upp och ned användartyper och antal. Exempelvis kan en användare få ett fullt fjärrskrivbord under resor.  

 

Vill du veta mer om Infrastructure as a Service? Fyll gärna i formuläret nedan, så kontaktar vi dig.