Färgmätning för tillverkare av masterbatch och sammansatta material

Mät, matcha och dela noggrant framtagna färgdata med partner i leveranskedjan

Färgmätning för tillverkare av masterbatch och sammansatta material


Förbättra produktkvaliteten genom att minska fel, öka effektiviteten, kontrollera kostnaderna och minska avfallet.

Varumärkesägare är mycket medvetna om den viktiga roll som färg och färgenhetlighet spelar i kundbeslut, så specifikationen av attraktiva och tilltalande färger är en viktig del av produktutvecklingsprocessen. Snabb, konsekvent och kostnadseffektiv leverans av rätt kundspecificerad färg hjälper masterbatch- och färgproducenter att utveckla sina verksamheter och bygga starka relationer i leveranskedjan.
 

Konica Minolta hjälper kunder att implementera oöverträffade lösningar för att förbättra färgläggningsprocesser i masterbatchproduktion, som i slutänden motverkar produktfel, ökar effektiviteten i stora produktionspartier, minimerar avfall och minskar tillverkningskostnader.


Våra erfarna team installerar digitala färgdatasystem för att säkerställa att alla slutproduktpartier, nu och i framtiden, uppfyller kundens krav. Genom att välja ett banbrytande digitalt färgdatasystem kan masterbatchproducenter säkerställa att deras produktionssystem inte bara optimeras, utan även kan säkerställa ett nära samarbete med kunderna gällande specifikationer, genomförbarhet, färgbibliotek och produktgodkännande. Leveranskedjan kan avsevärt minska riskerna och kostnaderna som hör till fysiska standarder, subjektivitet och inkonsekvent färgkommunikation.

Beslutet om rätt instrument för masterbatch-tillämpningar beror främst på behovet av att minska ”kantförlusten” hos genomskinliga prover. I det här fallet är det enda rätta valet d:8-geometri. Alla Konica Minoltas sfärinstrument minskar effekten av detta fenomen genom att belysa ett något större område än mätstorleken. För helt transparenta prover bör mätningen göras i transmittansläge med en bänkspektrofotometer.

Den innovativa nya bänkspektrofotometern i CM-36-serien är det bästa instrumentet för masterbatch-producenter. CM-36-serien finns med upp-och-nedvänd vertikal konfiguration eller i horisontell konfiguration med en övre port och erbjuder mångsidighet och noggrannhet för allt från opaka till genomskinliga prover. Den korta till medellånga mätningssäkerheten kan förbättras ytterligare genom att använda våglängdsanalys- och justeringsfunktionerna, vilket är viktigt för masterbatchindustrin som kräver hög noggrannhet.

Genom att förbättra färgkommunikationen kan ägare dramatiskt spara tid och minska avfall och avslag.

Fördelar

  • Främja innovation genom oöverträffad färghantering.
  • Uppnå små toleransnivåer i enlighet med respektive standard
  • Leverera färg i tid och på begäran
  • Tillgodose kundens behov och specifikationer
  • Uppnå snabbare processer och minska antalet korrigeringar
  • Stärk din varumärkesidentitet

Instrument

Instrument

CM-36dGV, bänkspektrofotometer

Bänkplacerad och vertikalt inriktad med kombinerad mätning av färg och glans. Mångsidig och exakt för avancerad kvalitetskontroll och färgmatchningstillämpningar med hög överensstämmelse mellan instrument och innovativ funktion för självtest och justering. 

CM-26dG portabel spektrofotometer

Portabelt instrument med branschens högsta noggrannhet och kapacitet för samtidig mätning av färg och glans. Specifikt utformad för låg tolerans med användbarhet i åtanke.

CM-5 bänkspektrofotometer

Denna fristående bänkmodell, med en stor integrerad färgdisplay och användarguide är en perfekt lösning för laboratoriefärgmätningar av prover i fast, granulär, puder- eller flytande form. Den övre mätporten och den stora transmittanskammaren gör processen både effektiv och enkel att upprepa.  

Tillämpningar

Tillämpningar

Mätning av masterbatch med CM-36dGV

CM-36-serien är den första som har våglängdsanalys och justering, vilket ger ägare trygghet mellan årliga spårbara kalibreringar.

Mätning av masterbatch med CM-26dG

CM-26d-serien har en lätt, ergonomisk design, Bluetooth™ som tillval och högupplöst TFT-färgskärm som passar perfekt för tillämpningar på fältet. Spektrofotometern CM-26dG sätter en ny standard för enkel och snabb datahantering och ger stor användningsflexibilitet tack vare två utbytbara mätöppningar på Ø 8 mm (MAV) och Ø 3 mm (SAV).

Mätning av masterbatchpelletfärg

För att mäta den gula färgen på pellets används bänkspektrofotometern CM-5 och den portabla spektrofotometern CM-36dG genom att placera pelletarna i en petriskål. Mätinstrumenten används för masterbatchfärghantering.
Med CM-36dG är det dessutom möjligt att mäta både färgvärdet och glansvärdet samtidigt med en enhet.

Fråga våra experter!