Färgmätning för papper och pappersprodukter

ljusstyrka, opacitet, fluorescens, färg, vithet och färgton för alla pappersmassa-, pappers- och kortprodukter

Färgmätning för papper och pappersprodukter


Kvantifiera vithet och effekt av ljusförbättrande medel för att möta kundernas färgkrav

Pappersmassa- och pappersprodukter används till en mängd olika förpackningsmaterial, kontorsmaterial, konstpapper, kartong och till mycket annat – material med olika krav på utseende och fysiska egenskaper. Premiumalternativ, varumärken vi kallar premiumvarumärken vill ha anpassade färger på förpackningar med små toleransnivåer i färg och bestrykning för att öka attraktionskraften i butik och för att förbättra det upplevda produktvärdet. Producenter som förser tryckerier måste ha kontroll på vithet, gulhet och optiska blekmedel. Vi ser marknadstrender även för produkter som tidigare inte har varit färgkritiska där kunder nu vill anpassa, varumärkesprofilera och få konsekvens.

Konica Minolta har många olika lösningar för att förbättra produktkvaliteten och integrera exakta och spårbara färgdata i produktionsprocesser – för allt från återvinningspapper till specifika färgval och råmaterial, processkontroll, kvalitetskontroll och färgkommunikation med kunder.

 

Du kan använda färgmätning till att implementera datadrivna processer som förbättrar resultatet och ökar konsekvensen, vilket sparar tid och spill.


Genom att använda färgmätning i samarbete med leverantörer och kunder för att dela färgdata, ange toleranser, ange specifikationer för och godkänna produkter och löpande rapportering kan du skapa leveranskedjerelationer som är baserade på kvalitet, konsekvens och samarbete, vilket minskar kostsamt tyckande, avslag och diskussioner.

Konica Minoltas bordsspektrofotometrar och bärbara spektrofotometrar är en enkel och exakt lösning för färgmätning av papper och pappersprodukter som du kan använda till att styra och optimera produktionen och förbättra produktkvaliteten.

CM-3630A är särskild utformad för massa- och pappersindustrin för mätning av ljusstyrka, opacitet, fluorescens, färg, vithet och färgton enligt flera internationella och nationella standarder som ISO, SCAN, DIN, TAPPI, CPPA och AFNOR. Vårt team kan hjälpa dig att hitta den bästa lösningen för dina behov med enkla men kraftfulla mallar för vithets- och gulhetsindex och mycket mer som förenklar rapportering och analys.

Programteamet på Konica Minolta har stor erfarenhet av att leverera mätlösningar till kunder i pappersindustrin och har ett branschledande försäljnings- och supportnätverk över hela Europa och resten av världen.

Fördelar

  • optimera användningen av kemikalier och processer för att minska kostnaderna
  • förbättra den upplevda kvaliteten på produkterna
  • erbjud kunderna ett mer omfattande utbud av konsekventa färger
  • förenkla färgspecifikationen och godkännandeprocessen med hjälp av spårbara data

Instrument

Instrument

Bordsspektrofotometer CM-3630A

En bordsspektrofotometer särskilt utvecklad för pappersindustrin. Den kan användas för ISO-kompatibel mätning av ljusstyrka, opacitet, fluorescens, färg, vithet, och färgton.

CM-26dG portabel spektrofotometer

Bärbar spektrofotometer med möjlighet att välja UV100/UV0 och inbyggd ISO-kompatibel 60-graders glanssensor. Instrument med hög noggrannhet för exakt färgkommunikation i leveranskedjor.

Tillämpningar

Tillämpningar

Kvalitetskontroll för förpackningsmaterial

CM-3630A används tillsammans med en surfplatta med pappershanteringsprogramvara för mätning och produktionsrapportering enligt kundspecifikationer.
 

Benchtop Spectrophotometer CM-3630A is a state-of-the art ISO-Standard compliant measuring device for the pulp & paper industry

Fråga våra experter!