Färgmätning för kläder och inredning

Mätlösningar för specifikation, produktion och QC av textilier

Färgmätning för kläder och inredning


Lättanvända digitala färgdatalösningar för textilleveranskedjan

Textilier som används för kläder och möbler anses vanligen vara färgkritiska, de köps baserat på sitt visuella utseende. Tillverkare av kläder och inredning vill att alla produkter i detaljhandeln ska förbli konsekventa och relevanta för konsumentens behov, utan metameri eller inkonsekventa färger som påverkar varumärket negativt.

 

Ett textilföretag med förmåga att noggrant producera den angivna färgen i det specificerade materialet och göra det konsekvent, kan tydligt visa sin kvalitet och värde som leverantör.


Konica Minoltas mätinstrument erbjuder ett omfattande utbud av lösningar för textilindustrin för noggrann mätning av färgdata, antingen för specifikation till leverantörer, överenskommelser med kunder, utveckling eller produktkvalitetskontroll. Genom att implementera digitala färgdata kan organisationer implementera datadrivna processer och kvalitetskontrollprocesser som förbättrar kvaliteten och konsekvensen samtidigt som de minskar kostnaderna och slöseriet.
Digitala färgdata kan användas för att påskynda leveransprocessen, vilket avsevärt förbättrar en textiltillverkares förmåga att reagera på marknaden genom att minska de risker och kostnader som förknippas med produktion, distribution och underhåll av fysiska standarder. Genom att samarbeta med leveranspartner, med hjälp av noggranna och spårbara instrument och testade processer och system, kan relationer stärkas baserat på kvalitet, konsekvens och kommunikation.

Färgen på textilier kan mätas med en bänkspektrofotometer, vilket gör att användaren kan förstå processernas effekter på den slutliga färgen och utföra färg-QC. Ett bänkinstrument som CM-36dG kan mäta reflektansfärgen i fyra olika provstorlekar från 4–25,4 mm med kontroll över UV för karakterisering av OBA:er. Den har flera innovativa funktioner som är till nytta för textilproducenter, inklusive en inbyggd provkamera som gör att operatören kan mäta mönstrade prover på ett exakt sätt.
 
CM-26dG är ett bärbart alternativ för textilindustrin, den har UV-kontroll, vårt bästa användargränssnitt någonsin och är skapad som ett instrument med snäv tolerans som standard för att leverantörskedjor ska kunna maximera fördelen med digitala färgdata.

Fördelar

  • minska spill och kasseringar genom att integrera färgdata, färgkommunikation och överenskomna toleranser
  • förbättra konsekvensen utan metameriproblem eller inkonsekventa färger mellan satser
  • leverera hög kvalitet för att uppfylla kundernas förväntningar
  • optimera processer och utför kvalitetskontroll 
  • utöka produktutbudet
  • minska subjektiviteten för leverantörspartner

Instrument

Instrument

CM-36dG bänkspektrofotometer

Innovativ bänkspektrofotometer med UV-kontroll och en provkamera för exakt mätning av textilprover. Val av fyra mätöppningar för bästa korrelation med mänsklig uppfattning och en självtestfunktion.

CM-26dG portabel spektrofotometer

Bärbar spektrofotometer för textilindustrin med inbyggd provvisare, UV-kontroll och vårt bästa användargränssnitt någonsin. Ett instrument med snäv tolerans och förstklassig IIA för att hjälpa leveranskedjorna att förbättra arbetstoleranserna.

SpectraMagic NX2

SpectraMagic NX2 är ett programvarupaket för färgmätning som kan användas till att samverka med Konica Minolta-instrument. Det ger utökad rapportering och analys av färg och färgskillnader. Användaren har full kontroll över anpassningen av mallar och rapporter.

CM-3700A bänkspektrofotometer

Flaggskeppsmodell av bänkspektrofotometer med oöverträffad överensstämmelse mellan instrument och modeller vid mätning av fasta eller flytande prover, oavsett om de är ogenomskinliga eller genomskinliga .

Relaterade lösningar

Fråga våra experter!