Färgmätning för läderprodukter

Mätlösningar för färgning och efterbehandling av alla läderprodukter

Färgmätning för läderprodukter


Färgmätning, kontroll och överföring av färg för tillverkning av exakta och beständiga läderprodukter.

Läder uppfattas som en lyxig produkt som används för alla typer av tillämpningar, från möbler till kläder och accessoarer. På grund av sin högre prisnivå än alternativa textilier har konsumenter ett mer kritiskt öga på allt som inte motsvarar deras förväntningar på högre upplevd kvalitet. Läderproducenter måste kunna kontrollera produkternas slutliga färg och ytutseende och arbeta mot varje läderstyckes individualitet.

 

Möjligheten att erbjuda en mängd olika färger eller anpassa en produkt efter kundens specifikation eller konsumenttrender är ett kraftfullt sätt att differentiera sina produkter och erbjuda mervärdestjänster.


Konica Minoltas mätinstrument erbjuder lösningar för industriell färgmätning och kontroll till läderindustrin från råmaterial, färgämnen, tätningsmedel och kvalitetskontroll av färdiga produkter. Med färgmätning kan organisationer implementera datadriven processtyrning och kvalitetskontrollprocesser som förbättrar kvaliteten och enhetligheten, och sparar tid och avfall. Oavsett om det gäller interna kontroller, färgkommunikation med leverantörskedjan, färgmatchning eller omtillverkning från en färgdatabas stöds våra programvarulösningar av ett team med stor erfarenhet som kan hjälpa dig att exakt ange, producera och kommunicera färg.

Färgmätning som tillämpas vid besök hos kunder, vid överenskommelser om specifikationer med leverantörer, i utvecklingslaboratorier, vid jämförelser av konkurrenter i branschen eller rapportering för interna kvalitetskontrollprogram, kan bygga relationer i leverantörskedjan baserat på kvalitet och enhetlighet, vilket minskar subjektiviteten från specifikationen, samt godkännande.

En stationär spektrofotometer gör det möjligt för användaren att mäta färgen hos färgämnen, spädningar, tester och färgat läder för att förstå effekterna av processer på den slutliga färgen och utföra färgkvalitetskontroll. CM-36dG har flera innovativa funktioner som gynnar läderproducenter, inklusive en inbyggd provkamera som gör att användaren kan mäta mönstrade prover eller testremsor som har behandlats på olika sätt exakt.

Fördelar

  • minska spill och kasseringar genom att integrera färgdata, färgkommunikation och överenskomna toleranser
  • optimera färgningsprocesser
  • utöka produktutbudet
  • minska subjektiviteten för leverantörspartner

Instrument

Instrument

CM-36dG bänkspektrofotometer

Mångsidigt bänkinstrument som kan uppfylla många funktioner för färgkontroll av läder, från mätning av färgämnen och spädningar i transmittans till mätning av färgade prover och färdiga produkter. 

CM-26d bärbar spektrofotometer

En bärbar lösning för färgmätning av läderprover och färdiga produkter. Systemet har ett lättanvänt användargränssnitt och en stor färgdisplay som förenklar mätningsprocesser och minskar operatörsfel.

SpectraMagic NX2

SpectraMagic NX2 är ett programvarupaket för färgmätning som kan användas till att samverka med Konica Minolta-instrument. Det ger utökad rapportering och analys av färg och färgskillnader. Användaren har full kontroll över anpassningen av mallar och rapporter.

CM-700d bärbar spektrofotometer

En vertikalt orienterad bärbar spektrofotometer som enkelt kan justeras mot små eller böjda prover för att tillhandahålla färgdata på skärmen eller färgdata direkt i programvaran för analys och rapportering.

CM-3700A bänkspektrofotometer

Flaggskeppsmodell av bänkspektrofotometer, byggd utan kompromisser för bästa möjliga repeterbarhet och överensstämmelse mellan instrument och modeller. Lämplig för mätning av alla typer av fasta och flytande prover.

Tillämpningar

Tillämpningar

Mätning av lädertillbehör

Med hjälp av ett CM-36dG under utvecklingen av ett nytt sortiment av läderhandväskor kan tillverkaren specificera färg och tolerans för leverantören som tillhandahåller fodertextilier för handväskorna. Färgdata från utveckling och prototyputveckling gör att de två företagen kan samarbeta för att skapa ett foder inom en överenskommen tolerans och kontrollera kvalitetsdefekter som metameri.

Coloured leather swatches in a fan.

Relaterade lösningar

Fråga våra experter!