Färgmätning för kläder med hög synlighet

Mätlösningar för textilier med hög synlighet för att uppfylla nationella/internationella standarder

Färgmätning för textilier med hög synlighet


Mätlösningar med 45:0-graders geometri för att mäta färgen på textilier med hög synlighet

Textilier med hög synlighet måste mätas med en spektrofotometer med 45°:0°-geometri för att uppfylla den internationella standarden EN ISO20471 och säkerställa att de fungerar. De fluorescerande färgerna som används ser till att de sticker ut i alla miljöer mot alla bakgrunder, vanligtvis röd-orange, gul och gul/grön, och skyddar användaren genom att se till att de sticker ut. Produktion som uppfyller dessa standarder är därför mycket viktig för att skydda liv. Underlåtenhet att göra detta kan få tragiska konsekvenser. Optiska vitmedel används för att absorbera energi utanför det synliga spektrumet och avge den inom det synliga spektrumet, vilket gör dessa plagg ljusare än kläder utan.

Konica Minolta erbjuder en instrumentell lösning för att säkerställa att tillverkare av kläder med hög synlighet förblir kompatibla och en programvara som kan användas för att samla in, analysera, rapportera och lagra mätdata.

 

Våra expertteam kan ge dig råd om att upprätta mätprocesser som uppfyller branschens krav.


Konica Minoltas mätinstrumentCM-25cG är en 45°:0° bärbar spektrofotometer med ett användarvänligt gränssnitt, uppladdningsbart batteri och ett provvisningsfönster för exakt inriktning av mätöppningen. Instrumentet kräver lite utbildning och kan mäta direkt till mätprogramvaran eller till sitt minne för senare nedladdning till programvaran.

Vårt omfattande nätverk av lokala serviceanläggningar underhåller och kalibrerar din enhet varje år för att säkerställa att enheten förblir spårbar enligt internationella standarder.

Fördelar

  • undvik dyra kasseringar
  • se till att produkterna efterlever EN ISO 20471
  • registrera och lagra mätdata snabbt och tydligt
  • tillhandahåll spårbara färgdata till kunderna

Instrument

Instrument

CM-25cG portabel spektrofotometer

Användarvänligt bärbart instrument för färgmätning med 45°:0°-geometri i enlighet med EN ISO 20471. Instrumentet är avsett för både höger- och vänsterhänta och resultaten visas på en stor färgskärm.

Rhopoint IQ-S glansmätare med snäv tolerans

Trigloss 20/60/85° IQ-version med snäv tolerans för maximal noggrannhet och upplösning i alla glanstillämpningar. Den här nya generationens glansmätare tillhandahåller även data för Rspec, RIQ och Haze.

SpectraMagic NX2

SpectraMagic NX2 är ett programvarupaket för färgmätning som kan användas till att samverka med Konica Minolta-instrument. Det ger utökad rapportering och analys av färg och färgskillnader. Användaren har full kontroll över anpassningen av mallar och rapporter.

Tillämpningar

Tillämpningar

Mätning av textilier/kläder

Spektrofotometrar används ofta för färghantering i textil- och klädbearbetning. Genom att använda CM-25cG spektrofotometer är det möjligt att kvantifiera färg och reflektans även i mycket identifierbara plagg.

Relaterade lösningar

Fråga våra experter!