Exakta och användarvänliga lösningar för kvalitetskontroll av drycker, färgämnen, kryddor och andra vätskor inom livsmedelsindustrin.
Ogenomskinliga tillbehör, som ketchup, barbequesås eller majonnäs, kan mätas med en petriskål och antingen ett bärbart instrument, t.ex. CR-400, eller oftare CM-5 eller CR-5.
Operatörer kan mäta färgen och dryckernas dimmighet för process och kvalitetskontroll. Den stationära CM-5-spektrofotometern kan användas med den inbyggda skärmen eller anslutas till en dator för att ge förbättrad rapportering och statistisk analys. CM-5 kan även användas med en flödescell och integreras i multiparameteranalyssystem via vårt samarbete med Mettler Toledo.
Transmittanskammaren i CM-5 kan användas för mätning av juice och fruktmos. Välj mellan celldjup på 2 mm, 10 mm eller 20 mm beroende på provets egenskaper. När prover sedimenterar bör de röras om före mätning eller efter behov.