Färgmätning för hud och hår

Genererar spårbara spektrala data för effektiviteten hos tvålar, färgämnen, kosmetika, sårbehandling med mera

Färgmätning för hud och hår


Korrekta och spårbara data för färg på hår och hud som underlättar för utvecklings- och kliniska team

Att få fram korrekta data om färg och färgskillnad för produkter på plats eller produkternas effekt kan hjälpa utvecklingsteam eller kliniska forskare att testa produkternas effektivitet genom att samla in spårbara data för alla hårtyper, hudtyper, förhållanden och färger. Data som kommer från att mäta produkter på plats eller före och efter mätningar gör det möjligt för tillverkare av vårdprodukter att optimera recept för effektivitet och kostnad, medan tillverkare av sårförband, salvor, krämer och lotions kan mäta effekten av deras produkt och jämföra med konkurrenter.


Genom att samla in och tillämpa färgdata kan utvecklingsteamen testa produkter utan subjektivitet, jämföra prestanda med spårbara data och förbättra kundupplevelsen av produkter.


Konica Minoltas mätinstrument hjälper kunder att utveckla mätsystem och -processer som bidrar till att implementera en enkel men ändå upprepningsbar mätprocess. Operatörer får ett system som är helt spårbart och som kan arbeta från en bärbar dator antingen lokalt eller på en molnbaserad databas som är säkert delad i hela organisationen. Konica Minoltas mätinstrument drar nytta av branschledande överensstämmelse mellan instrument, vilket innebär att du kan skala dina studier med flera instrument och vara säker på att dina data korrelerar så nära som möjligt.
 
Konica Minoltas stationära och bärbara spektrofotometrar erbjuder organisationer en lättanvänd lösning för exakt mätning av färg på hud, hår och päls. Många program fungerar bäst med en CM-700d som är ansluten via Bluetooth till ett färgdataprogram. Dess vertikala inriktning gör det enkelt att placera provet korrekt, oavsett om det är ett mått på ett ansikte före och efter applicering av kosmetika, direkt på ett djurs kropp före och efter tvättning, hårprover med kardat hår eller ett sår under behandling och läkning. Den vertikala inriktningen säkerställer minimal kontakt med huden, vilket är en extra fördel för känslig hud eller för rengöring mellan mätningar.
Bänkspektrofotometern CM-36dG har en framåtriktad mätöppning och inbyggd provkamera som kan användas för att korrekt rikta in området som mäts samt vid behov fånga upp det som referens för mätningen. Bänkinstrument har den extra fördelen med större mätområden, vilket kan påskynda mätprocessen vid vissa tillämpningar.

Utvecklingen på området hyperspektral bildåtergivning innebär nya möjligheter för de inspektions- och dokumentationsprocesser som används av kliniker för att undersöka effekterna av behandlingar på sårläkning. Med SPECIM IQ kan analys av en hyperspektral stillbild klassificera vävnad vid olika stadier och exakt härleda procentsatser och jämförelser som tidigare krävde mer kontakt, fler mätningar och fler beräkningar.

Fördelar

  • uppnå rätt färg
  • optimera recept för effektivitet och kostnad
  • maximera kundernas förväntningar och tillfredsställelse
  • öka produktiviteten med hjälp av upprepningsbara mätprocesser
  • minska tiden för inspektionsprocesser med hjälp av exakt och kontaktlös analys

Instrument

Instrument

CM-700d bärbar spektrofotometer

Bärbart instrument med vertikal inriktning som möjliggör exakt positionering av mätöppningen och minimal kontakt med föremålet. Mät med en öppning på 3 eller 8 mm och överför data via Bluetooth till programvara för färgdata.

CM-36dG bänkspektrofotometer

Instrument av laboratoriekvalitet med inbyggd provkamera för provpresentation. Instrumentet har även en inbyggd glansmätare som ger både färg- och glansdata för varje prov.

SPECIM IQ hyperspektral kamera

SPECIM IQ-serien är en bärbar, hyperspektral bildkamera som används för identifiering av tillämpningar som uppfyller kundens analyskrav. Hälsosektorn drar nytta av programmets portabilitet och kontaktfria funktioner för snabb detektering på plats och kontaktlös diagnos. 

Tillämpningar

Tillämpningar

Mätning av hårfärg

Genom att använda ett bänkinstrument som CM-36dG och en transmittansmätsats med programvaran SpectraMagic NX2 kan utvecklingsteamen testa både flytande färgämnen och kardade hårprover före och efter färgning. Denna inställning gör det möjligt att testa hårfärgernas effektivitet med statistisk analys av färgskillnaden uppmätt över ett flertal bashårtyper och -färger.

Mätning av hudreaktion

Genom att använda ett bärbart instrument som CM-700d kan användaren enkelt och noggrant mäta huden före och efter behandling, upptäcka rodnad i huden eller hur brun-utan-sol eller liknande produkter påverkar den. Med hjälp av färgdataprogram som Spectragic NX kan du enkelt organisera, lagra och analysera mätdata.

Detektering av huddiagnos

Den hyperspektrala kameran från SPECIM IQ-serien kan utveckla marknaden för huddetektering av hudtumörer och andra hudrelaterade problem. Det kan vara en möjlighet att göra diagnosen av hudtumörer eller kantigenkänningen mer exakt tack vare den kontaktlösa och bärbara utformningen. 

Specim IQ i bruk

Relaterade lösningar

Fråga våra experter!