Revolutionerar produktionen för GrafiPrint

GrafiPrint Logo

Revolutionerar produktionen för GrafiPrint

Revolutionerar produktionen för GrafiPrint

AccurioLabel 190

GrafiPrint lägger stor vikt vid ett kundfokuserat tillvägagångssätt och förståelse för deras stora krav, vilket är exakt den typ av relation man söker hos sina leverantörer. Det är så det italienska tryckeriföretaget, som producerar etiketter för den lokala livsmedelsindustrin digitalt, arbetar med Konica Minolta och dess lokala återförsäljare Sicilia Ufficio och anledningen till att det valde att förbättra sin etikettproduktion med en investering i en AccurioLabel 190.

Förbättringar och fördelar

Införandet av ny teknik har gjort det möjligt för verksamheten att ta till sig nya trender, utöka sin kapacitet och öka lönsamheten. Dessutom kan AccurioLabel190 enkelt trycka prover, vilket är en stor fördel vid engagemang med nya kunder. 


Konica Minoltas snabba och responsiva support och goda arbetsrelationer med sin lokala återförsäljare är avgörande för framgången. De tillhandahåller en heltäckande rådgivnings- och servicestrategi. En central siffra i konsultfirman före och efter försäljning har varit Fabio Sauro, från den lokala återförsäljaren Sicilia Ufficio, som ägnade mycket tid åt att förstå alla krav, särskilt de tekniska specifikationerna, och ge idéer om hur intäkterna för GrafiPrint skulle öka efter investeringen. 


Tillämpningen av Konica Minoltas globala expertis och filosofin på lokala krav är, som han säger, en ”perfekt matchning”.  I en rådgivande roll har detta gjort det möjligt för teamet att utforska möjligheterna och utöka GrafiPrints produktionskapacitet.


Den sicilianska vingården Cantine Fina är en av många nöjda kunder hos GrafiPrint som uppskattar det enorma värdet hos en kvalitetsetikett som kan förstärka sensoriska upplevelser och ofta är utgångspunkten för ett samtal när man kopplar av med en flaska vin. ”GrafiPrints expertis och den teknik det använder hjälper oss att kontinuerligt förbättra vår verksamhet. Vi värdesätter den nära relationen med GrafiPrint, ett företag som har total kontroll över allt som rör tryck av etiketter. Detta är mycket viktigt eftersom den första flaskan säljs utifrån etiketten och den andra av producenterna”, säger Federica Fina, marknadschef.


Customer presentation

Familjeföretaget GrafiPrint grundades år 2006 av Fabio Piacentino som ett digitaltryckcenter, med en egen grafisk studio, på bara 40 kvm. I dag har den framgångsrika verksamheten expanderat sexfaldigt och stödjer företag inom vin- och matsektorn. Fabio Piacentino anser att etiketterna skapar känslor och kan förstärka människors sensoriska upplevelser. Den här filosofin är mycket viktig för livsmedelsindustrin, där kvalitet och tillit är väsentliga värden. Därför blir etiketten ett sätt att kommunicera och förtjänar därmed en hög grad av omsorg och uppmärksamhet i detaljerna.


Viktiga drivkrafter för investering

GrafiPrint ville bygga vidare på sitt rykte som en etikettproducent av hög kvalitet genom att höja kapaciteten så att den bättre speglar deras passion för tryck. De ville också vara mer lyhörda för ett ökande antal kortkörande beställningar och uppfylla kundernas krav på lagerlösa lager. De eftersträvade omfattande expertis, snabb support och ett ramverk för att utveckla idéer för att öka intäkterna. 


GrafiPrint hade investerat i en liten rulletikettskrivare på ingångsnivå, men insåg snabbt att de behövde kunna trycka med högre kvalitet med en mängd olika substrat, bredare färgomfång och effektfulla efterbehandlingsfunktioner. 


Konica Minolta-lösning 

AccuioLabel190-tonersystemet, som visades för första gången på Labelexpo år 2017, uppfyllde snabbt företagets stränga krav. Den har förbättrat verksamheten enormt. Teamet gillade dess höga kvalitet och produktivitet, särskilt för små körningar. Det innebar att det enkelt kunde höja produktionskapaciteten och göra det möjligt för kunderna att bredda sina möjligheter till etikettryck, särskilt med krav på snabb handläggning och personlig anpassning. Konica Minolta AccurioLabel190 riktar sig mot etikettomvandlare i alla storlekar och är prisvärd som en enklare maskin för digitaltryck. Den kan smidigt komplettera och fungera ihop med system som redan finns på plats. Den garanterar även enastående kvalitet och enkel användning och är mycket kompatibel med många efterbehandlingslösningar för efterbehandling. Systemet var perfekt för GrafiPrint.

Relaterade Kundhistorier

Relaterade Kundhistorier