Nya möjligheter och nöjda kunder för Düssel-Druck

Düssel-Druck & Verlag GmbH logo

Nya möjligheter och nöjda kunder för Düssel-Druck

Nya möjligheter och nöjda kunder för Düssel-Druck

Düssel-Druck & Verlag GmbH är en helt integrerad trycktjänstleverantör som specialiserar sig på produktionsinriktat etikettryck. Med den digitala etikettryckpressen ”bizhub PRESS C71cf” från Konica Minolta kan företaget svara flexibelt och kostnadseffektivt på kundernas krav, och de har redan öppnat nya affärsmöjligheter med sin portal ”etiketten-meister.de””Tryckbilden har hög upplösning och är av bästa kvalitet, vilket inte minst beror på den integrerade färghanteringen. Vid val av maskin har Düssel-Druck därför alltid gjort en jämförelse med offsettryck. Sedan installationen våren 2017 har bizhub PRESS C71cf från Konica Minolta körts utan betydande avbrott och redan antagit cirka 20 procent av den totala produktionen – denna tendens ökar kraftigt.”
Axel Meyer, vd för Düssel-Druck & Verlag GmbH


”Typiska körningar är 1 000 till 10 000 enheter, men det är även möjligt med betydligt lägre körningar.Tack vare det kostnadseffektiva, kontinuerliga trycket kan vi nu även tillhandahålla upp till 100 000 enheter.”
Axel Meyer, vd för Düssel-Druck & Verlag GmbH


Om Düssel-Druck & Verlag GmbH

Kort efter grundandet 1994 öppnade digitaltryckeriet i det familjeägda tryckeriet sina lokaler i Düsseldorf-distriktet i Bilk. Det finns för närvarande två digitala, arkmatade trycksystem i användning. ”I dag täcker vi fortfarande omkring 40 procent av vår produktion med en offsettryckmaskin. Majoriteten av allt trycks dock digitalt”, säger Axel Meyer, vd i den andra generationen av företaget, som har tio anställda. 


Düssel-Druck täcker hela sortimentet av tryckprodukter, från bundna häften till visitkort, men har specialiserat sig på etikettryck. Bland huvudkunderna finns, med en ökande tendens, kunder från livsmedels- och kemiindustrin. ”Hos dessa befintliga kunder, som är viktiga för oss, finns en ökande efterfrågan på en förändring i form av etiketter.


Utmaning

Till exempel ska de vara vattenbeständiga och mer slitstarka än tidigare. Och många tillverkare i dag kräver att man levererar självhäftande etiketter på en rulle, eftersom de är lättare att bearbeta på deras produktionsmaskiner”, säger Axel Meyer. Etiketternas motståndskraft mot nötning blir allt viktigare, särskilt för exportvaror, uppger Meyer: ”I logistikprocesser är förhållandena tuffa när varor levereras. Om en etikett är oläslig protesterar tullmyndigheterna, leveransen returneras och allt måste märkas om – vilket orsakar stor irritation hos tillverkaren.” 


Samma sak gäller matetiketter. Här är det mycket viktigt att färgen inte tränger in i förpackningen. Under en period på ungefär ett år letade Axl Meyer därför efter ett lämpligt digitalt system för kontinuerlig produktion, som fungerar med vattentåligt tonertryck.


Konica Minoltas lösning

Efter ett flertal testutskrifter och avancerade jämförelser valde Düssel-Druck BizHub PRESS C71cf från Konica Minolta. Den digitala etikettpressen kombinerar flera tekniska fördelar med tonerbaserade trycksystem från Konica Minolta. Stabiliteten och resistansen hos tonern klarade omedelbart syratestet för faktisk användning hos Düsssel-Druck: ”Det är här som bläckstrålesystemen från andra tillverkare som finns på marknaden inte övertygade oss”, säger Axel Meyer. Den rullbaserade produktionen uppfyller också kraven från industrikunder. ”Det här steget mot tillverkningen av självhäftande etiketter gick ganska smidigt för oss, och vi kunde sluta använda vått lim på många områden”, betonar Meyer.


Ett beslut med goda utsikter

Genom att välja Konica Minolta kan Düssel-Druck uppfylla kundernas krav på ett kostnadseffektivt sätt och i nästan alla tryckningar. Med den medföljande programvaran AccurioPro Label Impose går det snabbt att implementera tryckmallar och en effektiv jobbkontroll på bizhub PRESS C71cf. Utöver den höga kvaliteten imponerades de anställda vid Düssel-Druck särskilt av användarvänligheten i den dagliga produktionen. ”Dessutom är det bara det här systemet som har gjort det möjligt för oss att erbjuda etiketter online på vår nya portal ”etiketten-meister.de”. Bara några veckor efter lanseringen har vi fått fantastisk feedback och kan därför generera ny tillväxt, både inom B2B och med slutanvändare”, säger Axel Meyer med tillfredsställelse. Praktiskt: Färgdata måste bara registreras en gång och kan användas för återkommande ordrar.


Axel Meyer
quotation marks

Vi har en marknadsledares förtroende och tillförlitlighet inom området och är väl positionerade med den här lösningen

Axel Meyer

Axel Meyer, vd för Düssel-Druck & Verlag GmbH

Relaterade Kundhistorier

Relaterade Kundhistorier