Noggrann mätning och konfiguration av utvändig belysning för bilar

För strålkastare eller signallampor, funktionsljus eller extraljus

Noggrann mätning och konfiguration av utvändig belysning för bilar


Fotometrar och kolorimetrar för strålkastare och ytterbelysning

Utvändig belysning för bilar har utvecklats betydligt under de senaste åren med mycket större alternativ för varumärken för produkternas kvalitet, responsivitet och estetik. Specificera, utforma, producera och godkänna både funktionell och effektbelysning kräver nästa generations lösningar för mätning i utveckling, produktion och kvalitetskontroll. Ytterbelysning måste först och främst uppfylla säkerhetskraven för strålkastare, sidoljus, dimljus, indikatorer, broms och bakljus.
 
Ett ProMetric®-system låter användare inspektera strålkastare och bakljus efter luminans och färgenhetlighet, och ljusintensitetsfördelning för att utvärdera individuell LED-prestanda och identifiera fel. Systemet fångar upp belysningsfördelningen i en enda mätning och analyserar sedan flera kriterier med hjälp av modulen för utvärdering av PM-HL™-strålkastare som är särskilt utformad för strålkastarutvärdering.   
 
Konica Minolta och koncernföretaget Radiant Vision Systems tillverkar en mängd lösningar för mätning av belysning och lampor i utvecklings- eller produktionsmiljöer för att säkerställa att belysningen kan mätas på ett tillförlitligt sätt som uppfyller standarder och ger en högkvalitativ användarupplevelse.


Lösningarna säkerställer kontroll av ljusstyrka, enhetlighet och färg för alla yttre belysningsenheter.

 
Spårbara och betrodda lösningar för digitala luminansdata kan avsevärt påskynda utvecklingen, produktionen och kvalitetskontrollen. Våra expertteam kan hjälpa till att implementera ett system som gör det möjligt för alla parter (från utrustningstillverkare till kvalitetskontroll) att arbeta på ett effektivare och mer konsekvent sätt. Erfarenhet visar att ett datadrivet tillvägagångssätt tillåter leveranskedjor att skapa relationer baserat på kvalitet och konsekvens, vilket minskar subjektiviteten och förenklar specifikation och godkännande.

Konica Minolta erbjuder kunder ett globalt nätverk av försäljning, support och expertis och kan leverera testade lösningar till kunder inom fordonsindustrin. Vårt nätverk av auktoriserade serviceanläggningar tillhandahåller fortlöpande underhåll och kalibrering av enheter för att minimera driftstopp och säkerställa att system förblir spårbara under hela sin livslängd.

Fördelar

  • Snabba på utvecklingen och kontrollera kostnaderna med bildfotometern ProMetric® Y och avbildningskolorimetern ProMetric® I, högupplösta CCD-kameror med specialiserad programvara, utformade som helt integrerade lösningar för att förbättra FoU, kvalitetskontroll och produktion.
  • Utvärdera enskilda LED-prestanda och identifiera fel med ProMetric®-systemet som registrerar belysningsfördelningen i en enda mätning och analysera sedan flera kriterier med hjälp av modulen för utvärdering av PM-HL™-strålkastare.

Instrument

Instrument

LS-150/LS-160 luminansmätare

Lätt, kompakt och batteridriven luminansmätare för grundläggande spårbara mätningar av en mängd olika tillämpningar med förbättrad V(λ)-korrelation. Närbildslinser möjliggör mätning av ytor med en diameter på så lite som 0,4 mm.

CS-150/CS-160 luminansfärgmätare

Bärbar tristimulus-kolorimeter för ljuskällor och bestrålade föremål, används ofta för att mäta bildskärmsljus och signallampor, och för att utföra kontaktfria ytfärgsmätningar. 

CS-3000 spektrofotometer

Den används för mätning av ljusstyrka och kromaticitet i olika optiska enheter, t.ex. LCD-skärmar, PDP-skärmar, organiska EL-skärmar och FED-skärmar. Den är efterföljaren till CS-2000 och CS-2000A.

Radiant ProMetric® I-serien

Exakta luminans- och färgmätningar för produktion, utveckling eller kvalitetskontrollsmiljöer för exteriörbelysning för bilar med den specialiserade PM-HL™-strålkastarutvärderingsmodulen.

Radiant ProMetric® Y-serien

Högpresterande bildfotometer för luminansmätning av belysningsenheter i produktions- eller kvalitetskontrollstillämpningar. Finns i en mängd olika upplösningar för optimal kostnad, noggrannhet och genomströmning. 

T-10A belysningsmätare

Kompakt, multifunktionell Lux-mätare för spårbara belysningsdata. Belysningsmätaren T-10A ger exakt och spårbar lux eller fcd över ett stort mätområde. Den kan anslutas till upp till 30 receptorer. 

Tillämpningar

Tillämpningar

Mätning av strålkastare, bromsljus och bakljus

Radiant ProMetric®-system låter användare inspektera strålkastare och bakljus efter luminans och färgenhetlighet, och ljusintensitetsfördelning för att utvärdera individuell LED-prestanda och identifiera fel. Systemet fångar upp belysningsfördelningen i en enda mätning och analyserar sedan flera kriterier med hjälp av modulen för utvärdering av PM-HL™-strålkastare som är särskilt utformad för strålkastarutvärdering.

Automobile headlight with LED and Xenon element.

Mätning av halvljusstrålkastarsystemets synlighet

Med Konica Minoltas belysningsmätare T-10A utvärderar du belysningen, ljusfördelningen, mängden ljus som avges och egenskaperna hos yttre belysning för säkerhetsanalys av fordonets nedre strålkastare. Testinstallationen kan använda en enpunktsmätning eller en flerpunktsmätning med flera receptorhuvuden.

Säkerhetsadministration för landsvägstrafik

Fråga våra experter!