Mätlösningar för interiörbelysning i fordon

Exakta och spårbara lösningar för specifikation och testning av interiörbelysning

Mät interiörbelysningen i fordon


Kontroll av funktionell och dekorativ belysning inuti fordon

Interiören i ett modernt fordon är en central del i kundupplevelsen och det upplevda värdet. Idag är den dessutom mer än någonsin ett uttryck för varumärket, dess karaktär och på så sätt en förlängning av ägaren. Modern belysningsteknik ger tillverkaren en stor mängd alternativ för både funktionell belysning och effektbelysning. Varje element måste specificeras och kontrolleras, och för varje ytterligare alternativ eller nivå av användaranpassning måste utmaningarna med specifikation, mätning och kontroll av oönskade interaktioner ökas.
 
Konica Minoltas mätinstrument och koncernföretag Radiant Vision Systems tillverkar en mängd lösningar för mätning av belysning och lampor i utvecklings- eller produktionsmiljöer för att säkerställa att belysningen bidrar till att leverera en högkvalitativ interiör i harmoni med innermaterialen. Lösningarna säkerställer kontroll av ljusstyrka, enhetlighet och färg för innerbelysning, inklusive läslampor, golvbelysning, accentbelysning med mera.
 
Spårbara och betrodda lösningar för digitala luminansdata kan avsevärt påskynda utvecklingen, produktionen och kvalitetskontrollen. Våra expertteam kan hjälpa till att implementera ett system som gör det möjligt för alla parter (från utrustningstillverkare till kvalitetskontroll) att arbeta på ett effektivare och mer konsekvent sätt.


Erfarenhet visar att ett datadrivet tillvägagångssätt tillåter leveranskedjor att skapa relationer baserat på kvalitet och konsekvens, vilket minskar subjektiviteten och förenklar specifikation och godkännande.


Konica Minolta erbjuder kunder ett globalt nätverk av försäljning, support och expertis och kan leverera testade lösningar till kunder inom fordonsindustrin. Vårt nätverk av auktoriserade serviceanläggningar tillhandahåller fortlöpande underhåll och kalibrering av enheter för att minimera driftstopp och säkerställa att system förblir spårbara under hela sin livslängd.

En mätlösning från Konica Minolta Group kan säkerställa att du levererar en högkvalitativ interiörmiljö i harmoni med inredningsmaterialen genom att kontrollera ljusstyrkan, enhetligheten och färgen på innerbelysningen, inklusive läslampor, golvbelysning, accentbelysning med mera.

Fördelar

  • Eliminera subjektivitet i specifikation och kvalitetskontroll med korrekta och spårbara data.
  • Spårbara säkerhetsdata genom att mäta lagring och analysera luminansdata för maximal luminans, vinkel osv.
  • Harmonisera interiören vid mätning under bestämda ljuskällor, specificera anpassad belysning för färgmätning av interiörkomponenter som plast, mattor etc. för att tidigt upptäcka inkonsekventa färger.

Instrument

Instrument

CS-3000 spektrofotometer

Den används för mätning av ljusstyrka och kromaticitet i olika optiska enheter, t.ex. LCD-skärmar, PDP-skärmar, organiska EL-skärmar och FED-skärmar. Den är efterföljaren till CS-2000 och CS-2000A.

CL-500A spektrofotometer för belysning

Bärbar spektralbelysningsmätare för spotbelysning och kromaticitetsmätning av belysning, till exempel i fotutrymmen och bagageutrymmen.

CS-150 luminansfärgmätare

Kolorimeter för ljuskällor och bestrålade föremål, bildskärmslampor och signallampor. Den portabla tristimulus-kolorimetern för ljuskällor och bestrålade föremål används ofta för att mäta bildskärmsljus, signallampor och för att göra färgmätningar utan kontakt med föremålet.

CS-200 luminansfärgmätare

Spektralbaserad kolorimeter för mätning av luminans, kromaticitet och färgtemperatur. CS-200 Chroma Meter mäter luminans och kromaticitet hos ljusavgivande produkter såsom stora plasmaskärmar, kompakta LCD-skärmar och lysdioder, utomhusskärmar, högtryckslampor och instrumentpaneler.

Radiant Vision Systems Prometric® Y-serien

Radiant ProMetric® Y är en serie högpresterande bildfotometrar som utformats för produktionstestning av skärmar, tangentbord, belysningsprodukter, enhetskomponenter och ytor i stora volymer. 
 

Radiant Vision Systems Prometric® I-serien

Exakt luminans och färg för produktionsmiljöer för mätning av bakgrundsbelysta kontroller, LED-luminans och färg i armaturer och stora LED-matriser.

Tillämpningar

Tillämpningar

Mätning av bagageutrymmesbelysning

En portabel belysningsmätare kan användas för att verifiera jämna och lämpliga belysningsnivåer över hela bagageutrymmets djup och bredd för att förbättra kundupplevelsen.

Interior of a car with blue effect lighting.

Mätning av kantbelysning

Användning av luminans och färgkamera för kvalitetsvalidering genom att mäta konsistens och effektbelysningsfärg på instrumentbrädans kanter och dörrkanter för att säkerställa rätt färg och ljusstyrka.

Mätning av luminans/ljusstyrka/kromaticitet hos inomhusbelysning

Inspektera och hantera belysningen, ljusstyrkan och kromaticiteten hos LED-belysning i interiörbelysning med luminansmätare (CS-150 / CS-200) och illuminansmätare (CL-500A). Tack vare den handhållna designen är det enkelt att mäta svåråtkomliga områden i bilar, t.ex. nära ratten, nära dörrarna, under sätena osv.

Fråga våra experter!