Färgmätning för genomskinliga ytor

Färgmätning för glas, filmer och genomskinliga plastprodukter

Färg- och ytmätning för genomskinliga byggnadsmaterial


Mätning och kontroll av färg och glans hos material som glas, film och plast.

Genomskinliga byggnadsmaterial kan utgöra ytterligare utmaningar när det kommer till ett konsekvent och kontrollperspektiv. Inte bara färgsättningar, utan även tjocklek, dis och även små skillnader i observatörsvinkeln kan påverka den visuella effekten. 

Konica Minoltas mätinstrument och programvara erbjuder kunderna en lösning för exakt färgkontroll av allt från råmaterial till färdiga produkter. Med färgmätning kan organisationer implementera datadrivna process- och kvalitetskontrollprocedurer som förbättrar resultatens enhetlighet och ger exakta färger enligt specifikationerna och inom de nödvändiga toleranserna, vilket sparar tid och avfall.

Digitala färgdata kan användas för att påskynda leveransprocessen, vilket avsevärt förbättrar producentens förmåga att reagera på marknaden, vilket i sin tur minskar riskerna och kostnaderna i samband med produktion, distribution och underhåll av fysiska standarder.

Våra experter kan hjälpa dina team att fastställa digitala färgstandarder och toleranser för färgskillnader som du kan dela med dig av till dina partners i leveranskedjan. Du kan dra nytta av erfarenheterna från våra applikationsteam för att snabbt etablera repeterbara processer med bästa praxis för mätning och kontroll av färg och utseende.

För transparenta material kan endast en bänkspektrofotometer mäta transmittans och tillhandahålla data för dis. Alla bänkinstrument från Konica Minolta är utformade med en stor öppen transmittanskammare, vilket innebär att beslutet i slutänden drivs av eventuella ytterligare funktioner på instrumentet såsom den inbyggda skärmen och användarguiden för CM-5 eller våglängdsanalysen och justeringsfunktionerna för CM-36dG.


Våra bänkspektrofotometrar tillverkas enligt högsta standard för att ge noggrannhet och spårbarhet tillsammans med innovativa funktioner såsom en inbyggd skärm och användarguide. 


Konica Minoltas mätinstrument och specialistteam erbjuder expertis från hundratals installationer inom detta område. De har även stöd av ett nätverk av auktoriserade serviceanläggningar och kan erbjuda snabba reparationer och upprätthålla instrumentens noggrannhet och spårbarhet året runt.

Fördelar

  • förbättra säkerheten i produktionsprocessen, minimera omarbetningar och maximera kvaliteten på den slutliga produkten
  • minska kostnaderna genom hela produktionsprocessen genom att mäta och optimera alla steg i processen
  • förbättra konsekvensen, ange realistiska och uppnåeliga förväntningar genom att jämföra dina och konkurrenters produkter

Instrument

Instrument

CM-5 bänkspektrofotometer

Har en öppen transmittanskammare och en inbyggd skärm med ett enkelt användargränssnitt så att enheten kan användas antingen ansluten till prognosprogrammet för färgdata/färgrecept eller i fristående läge.

CM-36dG bänkspektrofotometer

Innovativt bänkinstrument med vertikal eller horisontell konfiguration, stor transmittanskammare och snäva toleransfunktioner såsom våglängdsanalys och justeringsprogramvara för säkerhet och spårbarhet av data för förutsägelse av recept.

Rhopoint IQ-S glansmätare med snäv tolerans

Trigloss 20/60/85° IQ-version med snäv tolerans för maximal noggrannhet och upplösning i alla glanstillämpningar. Den här nya generationens glansmätare tillhandahåller även data för Rspec, DOI och dis.

SpectraMagic NX2

SpectraMagic NX2 är ett programvarupaket för färgmätning som kan användas till att samverka med Konica Minolta-instrument. Det ger utökad rapportering och analys av färg och färgskillnader. Användaren har full kontroll över anpassningen av mallar och rapporter.

Tillämpningar

Tillämpningar

Mätning av glas

Färg- och utseendehantering av glastransmittans och beläggningens skick är möjligt. Den stationära CM-5 spektrofotometern kan användas för att mäta färgen och hantera reaktionstiden för syntetiska behandlingar. Rhopoint IQ-S kan användas till att mäta borstat material.

Benchtop Spectrophotometer CM-5 with opened transmittance chamber measuring a transparent plastic sample

Fråga våra experter!