Fuji Polymer Industries Co., Ltd.

 

2D Color Analyzer CA-2000 används i utvecklingen av en tunn 0,2 mm tjock silikonljusguidefilm (LGF) med hög ljusstyrka och hög enhetlighet.

Utveckling av funktionellt silikongummi som överför värme och elektricitet

------------------------

Transparenta och mycket stabila silikongummin – även om de används i stor utsträckning som tätnings- och dämpningsmaterial, finns det bara ett fåtal företag som kan tillverka funktionellt silikon som leder värme, elektricitet eller ljus.

Fuji Polymer Industries Co., Ltd. (Fujipoly) är en av dessa tillverkare. Detta väletablerade företag grundades 1978 genom överföring av kontrollen av Industrial Silicone Rubber Division av Dow Corning Co., Ltd., en världsomspännande kemikalietillverkare via en gemensam investering med Chugai Co., Ltd.

Det unika med Fujipoly är att de har lagt till förmågan att leda värme eller elektricitet till sina silikondelar. Produkterna har kommersialiserats som det termiskt ledande och flamskyddade silikongummit, "Sarcon Series", och det anisotropiskt ledande silikongummiarket, "Connector Series".

------------------------------

En ny utmaning-silikon som överför ljus

----------------------------

Efter att ha utvecklat nya termiskt ledande och elektriskt ledande produkter efter varandra, lanserade Fujipoly en ny utmaning: utvecklingen av silikongummi som leder ljus. Samtidigt som Fujipoly utnyttjade egenskaperna hos transparent silikongummi, gjorde Fujipoly dygnet runt ansträngningar för att uppnå ytterligare högre transmissivitet och en enhetlig ljusavgivande yta. Slutligen lyckades Fujipoly skapa ljusstyrningsfilm (LGF) med hjälp av silikongummi.

Genom att applicera specialbehandling på 0,2 mm tjock silikongummifilm realiserade Fujipoly en ytljuskälla med hög transmissivitet och jämn ljusemission.
----------------------------

Mätning med CA-2000

---------------------------------

 

---------------------------------

Fördelar med introduktion

---------------------------------

1. Kvantifiering av ljusstyrka

Att förstå de nuvarande ljusemitterande förhållandena är det första steget för att förbättra enhetligheten hos ljusemitterande yta. Fujipoly började med att kontrollera ljusstyrkan med det mänskliga ögat. De registrerade data för mörka/ljusa delar baserat på den visuella uppfattningen.

Men efter att ha misslyckats med att få stabila resultat med det mänskliga ögat introducerade Fujipoly en luminansmätare av punkttyp.

 

2. Reducerad mättid

Nästa utmaning som låg bakom var det stora antalet mätpunkter. Det är nödvändigt att fånga den mer detaljerade fördelningen av luminescens för att uppnå en högre enhetlighet. Det fanns fall som krävde mätning vid mer än 100 punkter inom ett prov. Med tanke på att mätning och registrering av resultaten av 1 poäng tar 10 sekunder, skulle det krävas 1 000 sekunder per prov. För flera prover skulle den totala arbetstiden vara enorm. Vid denna tidpunkt lärde sig Fujipoly om 2D Color Analyzer CA-2000, som kan mäta ljusfördelning samtidigt, och provade instrumentet omedelbart. CA-2000, som kan mäta 980 × 980 poäng per mätning, bidrog till en dramatisk effektivitetsförbättring.

 

3. Omfattande GUI

Dessutom visar en grafisk visning av mätresultaten effektiviteten hos LGF med en överblick.

Genom att intervjua Fujipolys anställda för denna rapport kände vi att de hela tiden ser mot nya möjligheter samtidigt som traditionen hålls igång. Förutom att erbjuda support för CA-2000 kommer Konica Minolta att fortsätta att vara till tjänst i utvecklingen av nya produkter i framtiden.
---------------------------------

Fuji Polymer Industries Co., Ltd.

(Toyota, Aichi, Japan)