Reumatologibedömning

Konica Minolta-lösningar för tidig diagnos och högre diagnostisk precision

Reumatologi


Reumatoid artrit, eller ledgångsreumatism, är en kronisk inflammatorisk ledsjukdom som kan orsaka brosk- och benskada samt funktionshinder. Tidig diagnos är nyckeln till att optimera behandlingens framgång med tillståndet, särskilt hos patienter med riskfaktorer som pekar på dåliga resultat såsom höga aktivitetsnivåer vid sjukdomen, förekomst av autoantikroppar och tidig skada på leder. Ledskador kan diagnostiseras med vårt utbud av AeroDR-röntgensystem.

En metod för att mäta hur en sjukdom fortlöper är att använda DAS (Disease Activity Score), även kallat ”DAS28-protokollet”. Det här protokollet är nu även tillgängligt för ultraljud: Konica Minolta har utvecklat arbetsflödet för reumatoid artrit (RA), ett unikt verktyg som endast är tillgängligt med vårt Sonimage-system och är särskilt utformat för att stödja reumatologernas arbete. Verktyget är baserat på DAS28-protokollet. Det hjälper reumatologer att genomföra utvärderings- och bedömningsproceduren för leder hos patienter som lider av ledgångsreumatism. Verktyget gör det möjligt för användare att ge denna grupp patienter specialistvård.

Reumatologibedömning

Reumatologibedömning

Lösningar

  • Förinstallerad mall för DAS28-protokoll
  • Gör det möjligt att snabbt och enkelt jämföra sammanfogade bilder
  • Klinisk vägledning för läkare
  • Icke-invasiv diagnos för patientkomfort
  • Snabb och enkel rapportering
  • Förbättrad nålvisualisering för injektioner
Hardware
hardware icon
Bärbart ultraljud

SONIMAGE® HS1 kompakt ultraljudssystem har avancerade MSK-funktioner som ger överlägsen detaljrikedom och kontrastupplösning. De avancerade tekniska funktionerna och den högupplösta bildkvaliteten möjliggör tillförlitlig diagnos, nålföring för interventionella procedurer och behandlingshantering på vårdplatsen.

Software
software icon
Konica Minoltas programvaruprodukter

Utforska de oräkneliga sätt som Konica Minoltas programvaruprodukter kan förbättra din verksamhet. Konica Minolta löser din verksamhets problem, matchar olika arbetssätt och erbjuder programvarulösningar som uppfyller behoven i din bransch. Genom att alltid prioritera dina behov uppfyller Konica Minolta programvarukraven även från de mest krävande globala organisationerna. Med hjälp av systemet kan du hålla nere kostnaderna för utskrift och kopiering, skapa avancerade säkerhetsåtgärder för att se till att känsliga dokument inte hamnar i obehöriga händer och mycket mer.

Tjänster
service icon
Alltid till din tjänst

Vår erfarna och kunniga specialistpersonal besvarar eventuella frågor och visar hur du använder produkten. Våra tjänster är till för dig, i ett supportsystem som är utformat för att du och ditt företag ska kunna dra full nytta av lösningarna. Vi erbjuder en rad olika tjänster, bland annat optimerade utskriftstjänster som kombinerar rådgivning, implementering av maskinvara och programvara, arbetsflödeshantering som sänker dina dokumentutgifter och smarta säkerhetstjänster för att skydda din verksamhet.

Reumatologibedömning

Reumatologibedömning

Viktiga funktioner

Sonimage-systemet kan användas i en mängd olika kliniska miljöer. Eftersom det är extremt bärbart och lättanvänt är Sonimage det perfekta verktyget för reumatologer som utför dagliga undersökningar. Ultraljudsverktyget har ett intuitivt användargränssnitt som kombinerar fördelarna med pekskärmsteknik med en förenklad konsol och 15-tums pekskärm. 


Verktyget använder dessutom bara åtta fysiska knappar och en integrerad styrkula. Sonimage erbjuder även unikt mervärde i form av sin fantastiska muskuloskeletala avbildning, som är särskilt användbar för ortopeder, reumatologer och läkare inom rehabilitering och fysioterapi. 


Med SNV-funktionen (Simple Needle Visualization) kan Sonimage HS1 förstärka nålen på ultraljudsbilden med metoder både i och utanför planet. Systemet gör det även möjligt att visa bildåtergivning med 18 MHz, som skalas ned till 1 cm djup, vilket ger en bekväm visualisering av detaljer på skärmen. 


Arbetsflödet för reumatoid artrit vägleder läkare genom ett särskilt protokoll för reumatoid artrit som ger en tydlig översikt över de undersökta lederna och gör den diagnostiska processen mer exakt. Personer som lider av artrit är inte de enda användare som kan dra nytta av den senaste tekniken. Dessutom kan Sonimage HS1 även användas av kardiologer, som får stor nytta av funktioner såsom systemets TDI- och CW-lägen. Den automatiska IMT-mätfunktionen (intima-medial tjocklek) möjliggör avancerad arteriell hälsobedömning.

   

   

Ikon för teknikfunktion

3THI Triad Tissue Harmonic Imaging

Ikon för hastighetsfunktion

Startar från viloläge på mindre än 15 sekunder

Ikon för produktivitetsfunktion

Högkänsliga givare och bredbandsgivare

Ikon för mobilitetsfunktion

Mobil lösning på vagn med upp till tre probkontakter

Ikon för kvalitetsfunktion

Bärbar lösning med inbyggt batteri

Ikon för kopieringsfunktion

Arbetsflöde för reumatoid artrit integrerat i Sonimage HS1

Ikon för användarfunktionalitet

SNV-teknik (Simple Needle Visualization)

Ikon för utskrift

Bildtagningsmetod för strain-elastografi

Kontakta oss

Kontakta oss

Textfält med en * krävs!

Note - your current cookie settings will exclude you from receiving promotional updates via email! To allow those updates, update your cookie settings  

Förbättra arbetsflödena i vården - ladda ner broschyren här!

Ladda ner nu