ALLTID ETT STEG FÖRE...

RETHINK CYBER SECURITY


En betydande säkerhetsrisk, som ofta är helt underskattad, är dokument- och informationsbehandling via den multifunktionella enheten (MFP). Nästan alla tillverkare av utskriftsenheter erbjuder en mängd olika säkerhetsfunktioner för sina MFP: er. De flesta konkurrenter på marknaden använder "white listing" som den högsta säkerhetsnivån. Listan föreslår ofta ett partnerskap med en antivirusleverantör, som dock vanligtvis inte är tekniskt implementerad.

Dagens arbetsplatser och arbetssätt har förändrats och nya hot mot vår säkerhet dyker upp nästan dagligen. Det är därför säkerheten fortsätter att vara ett hett ämne och ett stort problem. Som om GDPR-riktlinjerna för skydd av personuppgifter inte redan krävde tillräckligt, innebär malware och cyberattacker nya utmaningar, nämligen risker och hot, för den dagliga driften av ett företag. Till exempel är den ökända wannaCry -infektionsvågen eller DarkHotel som spion på hotellrummet mycket oroande för alla.

Statistiken* om hot i kontorsmiljön är verkligen alarmerande: en hackarattack sker i genomsnitt var 39:e sekund. Varje dag kommer 230 000 artiklar med ny skadlig programvara att dyka upp, och detta svindlande antal väntas växa ännu mer. Ett tyskt telekommunikationsföretag registrerar till exempel upp till 46 miljoner cyberattacker per dag. I hela världen har tre fjärdedelar av alla företag tydligt känt konsekvenserna av sådana hackarattacker: kritiska affärsdata och applikationer har gått förlorade; datacenter kunde inte nås på flera dagar.

Frågan är inte längre om ditt företag kommer att bli målet för en attack - frågan är snarare när detta kommer att hända och hur väl du är förberedd för denna utmaning.


*Källa: The Quocirca Global Print Security Landscape, 2019 Report & Disaster Preparedness Council, FEMA & cybintsolutions.com, Deutsche Telekom AG 2019

VAD GÖR BITDEFENDER’S® VIRUS SCAN UNIK FÖR bizhub -ENHETER?

  • Bekymmersfri prenumeration: en gång betald, alltid användbar och säker (under hela MFP-livslängden)
  • Senaste, mest sofistikerade tekniken för att skydda dina enheter och ditt dagliga arbete
  • Omfattande genomsökning av hela MFP: Fullständig genomlysning av dokument och filer (inte bara ytligt)
  • Skanning i realtid och på begäran (när du önskar)
  • Automatiska uppdateringar av virussökningsinstallationen garanterar konstant skydd, även mot de senaste virusen
  • Visning av virussökningar, så att du kan se allt på en gång

Därför är Bitdefender® den bästa lösningen för dig


I samarbete med Bitdefender® är vår virusskanningslösning unik på marknaden och erbjuder omfattande skydd för dina MFP´er tack vare:

NOGGRANNHET

Vitlistning fungerar genom att definiera vilka program som kan köras på en enhet. Men skadliga dokument utnyttjar ofta sårbarheter i vitlistade processer. Vitlistning hjälper inte till att skydda mot sårbarheter. Dokument måste skannas för att förhindra att detta händer. Samtidigt använder en hel del skadlig kod en så kallad "Living off the land" -teknik, med skadlig kod som utför sin aktivitet med de verktyg som redan är installerade i skrivaren, det vill säga vitlistade. Bitdefender® implementerar vitlistning annorlunda: Ingen fil vitlistas bara för att den har en digital signatur. Istället skannas varje process och varje dokument, vilket ger en mycket högre skyddsnivå.

ENKELHET

När realtidsskanningsfunktionen i Bitdefender® är aktiverad krävs inga ytterligare inställningar. Oavsett applikation, filformat eller användare skannas all inkommande och utgående data utan installation eller extra arbete av operatören.
 

YTTERLIGARE TEKNISKA EGENSKAPER

Ytterligare inställningar kan definieras för att skapa ett extra lager av säkerhet. Periodisk skanning är möjlig och gör det möjligt för administratören att ställa in en specifik tid för att skanna all data som lagras på enheten, medan vitlistning inte ger sådan funktion.

ALLTID UPPDATERAD

Bitdefender® kan uppdateras flera gånger om dagen för att inkludera de senaste hoten som upptäcks i den digitala kontorsmiljön och reagera direkt när nya sårbarheter upptäcks. I jämförelse är vitlistning en helt statisk metod. Om till exempel en ny sårbarhet upptäcks i skrivarprogramvaran måste användarna vänta tills detta åtgärdas av skrivartillverkaren, vilket kan ta månader.

 

Kontakta oss