Universell design och tillgänglighet

Bättre tillgänglighet

Bättre tillgänglighet
  1. Tack vare åtkomst på framsidan är det enkelt för alla användare att fylla på papper eller byta tonerkassetter, snabbt och utan krångel. De stora handtagen är enkla att greppa och underlättar hanteringen.
  2. De ergonomiska pappersfacken kan dras ut med minsta möjliga ansträngning och handtagen kan greppas både uppifrån och nedifrån.
  3. De stora pekskärmarna kan vridas i valfri vinkel med hjälp av ett handtag under panelen.
  4. En fristoppsfunktion minimerar den fysiska ansträngning som krävs för att lyfta den automatiska dokumentmataren, även från sittande ställning. Tillvalet med hjälphandtag gör detta ännu enklare.
  5. Med kostnadsfri apphämtning (bizhub Remote Access) kan du styra skärmen från en Apple- eller Android-smartphone eller -surfplatta.

Bättre användartillgänglighet och synlighet

Konica Minolta tillverkar enheter som är tillgängliga för alla – oavsett ålder, erfarenhet, kroppsstorlek eller särskilda behov. Vår universella design säkerställer att våra enheter är lätta att nå, enkla att använda och logiska vad gäller design och bekvämlighet, vilket gör att våra produkter enkelt kan användas av personer med fysiska funktionshinder eller nedsatt syn. Konica Minoltas riktlinjer för universell design baseras på de principer för universell design som tagits fram och utvecklats av The Center for Universal Design vid North Carolina State University.

Bättre synlighet

Bättre synlighet
  1. Stor, logiskt strukturerad pekskärm Den är enkel att använda och har tecken som kan förstoras upp till 16 gånger för att förbättra läsbarheten.
  2. Röstvägledning Inbyggd röstvägledning förklarar funktioner och röstkommandon. Röstens volym och hastighet kan justeras för att passa användarens individuella behov.
  3. Kontrasterande färger En mörkgrå bakgrund och tydlig, konsekvent färgsättning, särskilt för knappar som används ofta. Utför åtgärder snabbare, enklare och mer exakt.
  4. Ljusstarka orange och blå LED-lampor Dessa är tydligt synliga. Den enkla layouten kräver ingen tidigare erfarenhet eller särskild kompetens för att påbörja arbetet.
  5. Färgkodning Identifierar liknande åtgärder och indikerar tydligt viktiga maskindelar för att undvika potentiell skada för användaren.

Universal Design Brochure

Gör våra produkter enkla att använda - för alla

Ladda ner "Universal Design Brochure"