Ökande efterfrågan på Roudenngrafiks verksamhet genom digitala etikettryck

Roudenngrafik logo

Ökande efterfrågan på Roudenngrafiks verksamhet genom digitala etikettryck

Ökande efterfrågan på Roudenngrafiks verksamhet genom digitala etikettryck

Roudenngrafik har varit en kund i flera år med digitala färgtryckpressar och har nu bekräftat sitt förtroende för Konica Minolta genom att välja den digitala etikettpressen bizhub PRESS C71cf för att utöka sitt utbud av tjänster.


Kontext

Roudenngrafik sammanför fyra kompletterande expertisområden under sitt varumärke:

  • Grafisk design
  • Arkmatat tryck (traditionellt offset och digitalt)
  • Digitaltryck i storformat och fotolabbtryck
  • Etikettryck


Företaget är baserat i Brittany och har 50 anställda spridda över en grafisk studio (Périn), två produktionsanläggningar (Guingamp och Périn) och fem butiker. Som komplement till den rullmatade verksamheten för etikettryck som etablerades för tio år sedan (flaskor och förpackningar, livsmedel, jordbruksföda och mycket mer), började Roudenngrafik skapa en digital produktionslinje för större flexibilitet och lönsamhet vid korta och medellånga körningar.


I oktober 2016 upptäckte de kraften hos Konica Minoltas bizhub PRESS C71cf, en digital press för media på rulle som är utformad för tryck av självhäftande etiketter, vid den stora öppningen av Konica Minoltas nya utställningslokal för tryckfirmor i Paris-regionen. Det utmärkta första intrycket förstärktes genom mer omfattande och personligt anpassade tester som genomfördes vid mässan All-4-Pack (Villepinte) i november 2016.


Konica Minolta-pressen presenterades tillsammans med en GIC-efterbehandlingsmodul (halvroterande stansnings- och lackeringsenhet) som övertygade Roudenngrafik och fick dem att köpa den till sin anläggning i Périn.


Kundfördelar

Installationen av bizhub PRESS C71cf betalade sig snabbt.


Nya möjligheter
"Med avsevärt lägre tekniska kostnader och avfall gör bizhub PRESS C71cf oss lönsamma på små och medelstora körningar med 1 000 etiketter eller mindre – där vi tidigare behövde minst 5 000 etiketter. Det här är särskilt fördelaktigt när det gäller till exempel säsongsbetonade produkter som Bretonkex. GIC-efterbehandlingsmodulen, med sin halvroterande skärnings- och lackningsenhet, är också ett plus vid betjäning av dessa kunder. Den låter oss tillämpa selektiv lackering för övertryck, t.ex. med utgångsdatum. Investeringen har hjälpt oss att vinna nya marknader. Nu har vi till exempel fått nya kunder som ringer till oss för att skapa prototyper. Det har gjort det möjligt för oss att visa upp hela vårt utbud av tjänster och vi kan nu erbjuda dem även andra jobbtyper, som vikboxar", förklarar företagets chef.


Mångsidighet och produktivitet
Den enkla användningen av den nya maskinen säkerställer maximal tillgänglighet och ökade produktionstider. Dessutom kan bizhub PRESS C71cf trycka på ett brett utbud av självhäftande material, inklusive bestruket och obestruket papper, polypropylen och syntetiskt papper, utan att kompromissa med kvaliteten: "Tryckkvaliteten är konsekvent utmärkt – en överraskning även för våra erfarna säljteam, som är särskilt motiverade att erbjuda våra kunder den här nya tjänsten."


Utmärkt kundservice
"Responsen och yrkesskickligheten hos Konica Minoltas tekniska team spelade en viktig roll i vårt beslut. När service behövs tar det högst en halv dag."


Label Printer AD-Motiv 400dpi NEUE LABELS 4c

Relaterade Kundhistorier

Relaterade Kundhistorier