Hitta och hämta alla typer av data snabbt och enkelt

Arcasa Arkitekter logo

Hitta och hämta alla typer av data snabbt och enkelt

Hitta och hämta alla typer av data snabbt och enkelt

Arcasa Arkitekter kan hantera de flesta typer av arkitekturarbete. Företagets förmåga att göra det underlättas av samarbete med en partner som tillhandahåller dokument- och utskriftslösningar med flera funktioner i alla format.


Arcasa Arkitekter, Norway


Projektimplementering

Arcasa Arkitekter är inblandade i en mängd nya projekt inom byggnation, urban design och bostadsbyggande. Företaget har sedan det grundades 1986 utvecklats till en ledande spelare som sysselsätter en bra blandning av erfarna och unga arkitekter med bred kompetens. Nyckeln är att ha personal med många olika färdigheter som kan hantera projekt från analys- och konceptstadium till detaljkonstruktion och implementering.

Det är en filosofi som har hjälpt Arcasa vid ett antal stora projekt för i huvudsak privatpersoner, och som partner i många spännande byggnadsprojekt. I företagets lokaler längs floden Akerselva finns det plats för cirka 40 arkitekter och ett litet men effektivt administrationsteam. 


Marianne Ruud från administrationsteamet förklarar att nästan allt kretsar runt arkitektoniskt arbete, och att verksamheten kan fortgå i stort sett dygnet runt. ”Även om allt arbete utförs med digitala verktyg är utskrifter också en viktig faktor för att säkerställa resultat och framsteg. Detta gäller både administrationsteamet, arkitekterna och visualiseringsavdelningen.

Därför är det viktigt att ha en dokumenthanteringspartner som förstår våra behov och reagerar snabbt när det behövs. Det är exakt så vårt samarbete med Konica Minolta fungerar, både vad gäller service och allmän övervakning”, förklarar hon. 


Marianne Ruud och Karin Kristiansen är glada över att Konica Minolta ansvarar för dokumenthanteringen i alla format. Visas med storformatsfärgskrivaren.


Hitta tekniska ritningar med dokoni FIND

Arcasas huvudkontor är en gammal tegelbyggnad på Akerselvas flodbank med en historia som sträcker sig tillbaka till branschens början i huvudstaden. Lokalen har nyligen renoverats så att alla anställda arbetar tillsammans i en kontorsmiljö med öppen planlösning. På båda sidorna av lokalen står en Konica Minolta bizhub C360, en flerfunktionslösning med färgutskrifter och kopiering i format upp till A3, däribland skanning. Dessa två MFP-lösningar ger alla anställda en genväg till utskrift, kopiering och skanning. Speciell A3-färgutskrift används ofta, helst på 100 g/m2-papper. 


Ritaren Karin Kristiansen förklarar att ett stort skanningsprojekt just har genomförts för att arkivera alla gamla handritade projekt digitalt. ”Varje vecka behövde vi leta upp gamla tekniska ritningar för ombyggnation, renovering eller andra syften, så vi genomförde ett arkiveringsprojekt där vi skannade och OCR-läste in massor av lådor med gammalt material så att all information nu är sökbar med hjälp av sökverktyget dokoni FIND. Digital åtkomst och digitala sökfunktioner sparar naturligtvis mycket tid, och det är här Konica Minoltas lösning verkligen kommer till sin rätt”, förklarar hon. 


Samarbetet med Konica Minolta har pågått i flera år. Här pratar Marianne och Karin från Arcasas administrationsteam med Thomas Kristiansen från Konica Minolta.


Stora färgformat

För ett arkitekturföretag är det absolut nödvändigt att ha tillgång till format som är större än A3. Visualiseringsavdelningen skapar ofta presentationer i väggformat, och arkitekterna behöver stora format för projektarbete och kundmöten. För att tillgodose det behovet samarbetar Konica Minolta med Epson, den ledande tillverkaren av storformatsfärgskrivare med bläckstråleteknik.

Med en kraftfull Epson-storformatsfärgskrivare, som ingår i avtalet med Konica Minolta, kan Arcasa bearbeta alla typer av utskrifts- och dokumenthantering internt. ”Storformatsfärgskrivaren fungerar verkligen bra. Visualiseringen av projekt och idéer är avgörande för företagets framgång”, säger Marianne och Karin. De understryker att två identiska MFP-maskiner ger en rad fördelar, både operativt och för användarna. ”De ger mer flexibel åtkomst till maskinerna och förenklar utbildning, inköp av förbrukningsartiklar och service. Det här är en strategi som vi ska fortsätta implementera i framtiden”, säger de.


Expertis = framgång

Det finns många skäl till Arcasa Arkitekters framgång, men en mängd olika färdigheter, kompetent ledning och en stor implementeringskapacitet är de avgörande faktorerna. Dotterbolagen DI (Design och Interiør) och Blår (tillhandahåller 3D-visualisering) ger mervärde och hanterar projekt på egen hand. Företaget har deltagit i byggutvecklingsprojekt i Oslo, t.ex. Ringnes-bryggeriet, Kværner Lodalen och Fornebu, och på huvudkontor hos företag som Storebrand, Orkla och Glaxo Smith Klein.

Företaget har utvecklat en solid grund för framtida framgångar. ”Att välja leverantör är också en bidragande faktor, och vi ska definitivt fortsätta samarbeta med Konica Minolta”, förklarar Marianne Ruud och Karin Kristiansen från Arcasa Arkitekter.


dokoni FIND

Företagssökning är en nödvändighet för dagens företag. Ta fram innehåll på begäran, vare sig det behövs i en arbetares dagliga arbetsflöden eller för att tillgodose en begäran av ett tillsynsorgan, besvara en kundtjänstförfrågan, hitta en återkallad artikel i tillverkningsmiljön, replikera en del av ett förslag för ett liknande nytt projekt eller utföra någon annan funktion – det ska gå snabbt och effektivt.

Utmaning: Ge användare enkel åtkomst till alla företagsdata (Microsoft Office-filer, CAD-ritningar, e-postbilagor, Notes-databaser, CRM- och ERP-data osv.). Konica Minoltas dokoni FIND sammanför all relevant information i ett enda datalager och ger kontorsarbetare snabb och enkel åtkomst till alla företagsdata utan att de behöver växla mellan gränssnitt och program. dokoni FIND lägger automatiskt till all relevant information i ett universellt index och hjälper användare att få åtkomst till den information de behöver, oavsett dess format och databas.

Genom att arbeta utifrån en enda åtkomstpunkt i alla program sammanfattar dokoni FIND innehåll från olika datalager och hjälper användare att snabbt och enkelt hitta och hämta alla typer av data. dokoni FIND sammanför olika anslutna datalager (både strukturerade och ostrukturerade) och är kompatibelt med 300 populära filformat.Arcasa Archtikter
quotation marks

”Valet av leverantör är också en bidragande faktor, och vi ska definitivt fortsätta vårt samarbete med Konica Minolta.”

Marianne Ruud och Karin Kristiansen

Relaterade Kundhistorier

Relaterade Kundhistorier