En verkligt digital IT-lösning för arbetsplatser som gör fjärrarbetet smidigt, säkert och mer effektivt

Sporrong Eriksson framgångssaga, logotyp

En verkligt digital IT-lösning för arbetsplatser som gör fjärrarbetet smidigt, säkert och mer effektivt

En verkligt digital IT-lösning för arbetsplatser som gör fjärrarbetet smidigt, säkert och mer effektivt

Sporrong & Eriksson Revisionsbyrå AB är ett revisionsföretag med 17 erfarna och skickliga medarbetare, baserat i Kalmar i Sverige. Företaget är djupt rotat i den sydöstra regionen och är stolt över att kunna erbjuda sina över 600 små och medelstora företagskunder professionella revisionstjänster – alltid i kombination med en personlig, individuell kundstrategi. Att använda digitaliseringens möjligheter i tjänsterna till sina kunder har varit ett huvudmål för Sporrong & Eriksson från början, och gav firman utmärkelsen "Årets framtidsbyrå 2017". Tillsammans med Konica Minolta bestämde sig företaget för att ta ett nytt, djärvt steg på vägen mot att verkligen bli digitalt.


När affärerna är personliga är tid pengar och säkerhet avgörande

Sedan företaget grundades år 2000 har Sporrong & Eriksson växt till att bli Kalmars ledande revisionsbyrå. Det har skett genom att de ger sina kunder en kompromisslös yrkesmässighet i sitt arbete – och genom att skilja sig från konkurrenterna med en mycket personlig servicenivå. Att vara på plats för – och med – sina kunder är en viktig komponent i företagets strategi för framgång. Därför lägger företagets anställda en stor del av sitt arbete utanför kontoret i kundens lokaler eller på väg till dem. En IT-lösning som möjliggör distansarbete är därför inte bara "en trevlig grej" för Sporrong & Eriksson, utan en viktig faktor för deras affärsmodell.


För ett företag vars enda produkt är den anställdas tid måste IT-lösningen som möjliggör det fungera smidigt och vara helt tillförlitlig. På grund av de känsliga och konfidentiella data som bearbetas måste den här lösningen samtidigt garantera högsta möjliga datasäkerhet. Håkan Sporrong, en av företagets fyra ägare, förklarar: "Både vår egen och våra kunders tid är mycket värdefull, så vi behövde ett system som stöder hur vi arbetar. Vi måste vara flexibla, men samtidigt ha ett starkt skydd."


Konfigurera en enkel, tillförlitlig och säker IT-infrastruktur

Konica Minolta har varit en hängiven och pålitlig partner till Sporrong & Eriksson sedan 2011 och gav dem först en djupgående analys och konsultation för att hitta den lämpligaste lösningen till nästa steg i partnerns digitaliseringsprocess. Den tidigare lokala lösningen levde inte längre upp till Sporrong & Erikssons förväntningar. De letade efter ett IT-system som alltid är uppdaterat – från server till arbetsstationer – med högsta möjliga säkerhet och tillförlitlighet dygnet runt. Samtidigt måste den här lösningen befria interna resurser så mycket som möjligt från alla IT-uppgifter. Tidigare var personalen på Sporrong & Eriksson tvungna att utföra säkerhetskopieringar manuellt efter arbetstid. När det gäller optimerade arbetsprocesser, vid arbete utanför kontoret med kunddata, behövde Sporrong & Eriksson-anställda först checka ut de relevanta filerna från det lokala systemet och sedan checka in dem igen. Den här processen gjorde det mycket svårt och klumpigt att arbeta med de här dokumenten, särskilt från olika platser. Sist men inte minst letade Sporrong & Eriksson också efter en partner som kunde tillhandahålla extern support och ny arbetsstationsutrustning.

För att uppfylla de här kraven hittade Konica Minolta implementeringen av helhetslösningen Remote Care Workplace Premium, som passar perfekt. På serversidan körs servrarna nu från Konica Minoltas säkerhetsdatacenter, vilket säkerställer maximal tillförlitlighet och åtkomst var som helst ifrån. Säkerhetskopiering utförs nu automatiskt och med jämna mellanrum, vilket minimerar risken för dataförlust och gör att företagets personal slipper denna krävande, enformiga – och icke fakturerbara – uppgiften. Antivirusskyddet är också på högsta nivå och alltid uppdaterat. Nya bärbara datorer tillhandahölls för de anställda, där Konica Minolta ser till att operativsystem och program alltid körs med de senaste versionerna. Dessutom omfattar det här paketet en dygnet runt-support med erfarna Konica Minolta-experter som alltid är redo att ge support och snabbt lösa eventuella problem som kan uppstå. Det slutgiltiga målet var att Konica Minolta skulle ta över rollen som byråns externa IT-avdelning.


Bemästra en utmanande miljö och startpunkt

För Sporrong & Eriksson var det absolut nödvändigt för de anställda att kunna fortsätta sitt arbete med sina krävande kunder utan avbrott trots migreringen till det nya systemet. Som revisionsbyrå arbetar företaget dessutom med ett antal ytterst branschspecifika program. Konica Minolta var tvungna att se till att de integrerades sömlöst i det nya IT-systemet och tillhandahöll alla de fjärrstyrda arbetsfunktioner som krävdes.

Konica Minoltas experters höga engagemang, åtagande och expertis var avgörande för att det här projektet skulle lyckas. "Servicepersonalen som körde implementeringen var mycket professionella och vi kände att de var mycket kunniga. När det någonsin uppstod hinder eller problem hanterade Konica Minolta dem snabbt och med stor respekt för processen", förklarar Håkan Sporrong. Han är mycket nöjd med resultatet och Konica Minoltas support: "Nu spelar det ingen roll om vi är på kontoret, hemma eller hos kunderna. Vi har samma möjlighet att komma åt alla program, filer och applikationer som vi behöver för att kunna utföra vårt jobb. Vi är mycket nöjda med den service som Konica Minolta levererar."


Fortsätta tillsammans på vägen mot digitalt vardagsarbete

Implementeringen av Remote Care Workplace Premium har hjälpt Sporrong & Eriksson att ta ett stort steg framåt i förverkligandet av sin djärva vision att digitalisera verksamheten. Och det slutar inte här: framtida projekt tillsammans med Konica Minolta för att uppnå ett verkligt papperslöst kontor och arbetsflöden med kunderna är till exempel redan på gång.

Sporrong & Eriksson - A truly digital Workplace IT solution

Using the possibilities digitalisation provides in the service of their customers has been a key goal for Sporrong & Eriksson from early on, winning the firm the ‘Future Agency of the Year 2017’ award. Together with Konica Minolta, the company decided to take a new, bold step on the path towards becoming truly digital.

Fördelar

Fördelar
  • Toppmodern IT-infrastruktur med säkert lagrade data i Konica Minoltas säkerhetsdatacenter
  • En heltäckande IT-lösning med support dygnet runt från Konica Minolta
  • Sömlös fjärråtkomst för arbete och filer åt de anställda var de än befinner sig

Utmaning

Utmaning
  • Vi etablerar en ny IT-infrastruktur som uppfyller de högsta säkerhets- och tillförlitlighetskraven, samtidigt som fjärrarbetet kan utföras utan problem med ett stort antal dedikerade, specialistrevisionsapplikationer
  • Det befriar teamet från administrativa IT-uppgifter och ökar effektiviteten

Lösning

Lösning
  • Konica Minoltas Remote Care Workplace Premium, inklusive arbetsstationer, virtuell server, antivirusskydd och automatiserad säkerhetskopiering samt en fjärrservicedesk