Tryckerikedjan JustNu effektiviserar med vidareinvestering i nya maskiner från Konica Minolta

| 22 april 2020

Tryckerikedjan JustNu har valt att förnya sin maskinpark med nya maskiner från Konica Minolta.

Med effektivitet och kvalitetshöjning i sikte har tryckerikedjan JustNu valt att förnya sin maskinpark med nya maskiner från Konica Minolta. Med enheten IQ-501 installerat på samtliga 16 st nya maskiner automatiserar JustNu manuellt arbete med en avsevärd kvalitetshöjning som effekt.


För tryckerikedjan JustNu hör snabba leveranser, lokal närvaro och trycksaker av hög kvalitet till vardagen. Det är inte helt ovanligt att kunden skickar sin tryckfil och tätt därefter sätter sig i bilen för att åka och hämta upp det slugiltiga resultatet. Därmed blir maskineras effektivitet ett nav i produktionen, varför dessa faktorer förstås varit avgörande för beslutet.

Organisationen omkring är helt avgörande

- I vår verksamhet är det avgörande att kunna leverera trycksaker väldigt snabbt och det gör våra fantastiska medarbetare varje dag, året runt. Det är därför kunderna kommer till oss. Därför handlar det här beslutet inte endast om hårdvara. Det var dags för oss att byta maskiner,men för oss är det organisationen omkring som är helt avgörande. Support, service och direktkontakter med en leverantör som alltid ger snabb respons är extremt viktigt för oss. Då vi sedan tidigare har tydliga bevis på hur väl det fungerat med Konica Minolta, så kändes beslutet naturligt för oss. Även efter en jämförelse av olika möjligheter, berättar VD Jan Veres.

Genom att integrera enheten IQ-501 i samtliga maskiner, minimeras manuella moment med ett kvalitetssäkrat resultat och ökad produktivitet. Så väl fram- och baksidespasset som färgstabiliteten kan enkelt säkerställas i realtid.

Integrerad densitetsbalansjustering, densitetskontroll- och justering, registerjustering fram-/baksida, färgjustering i realtid och skapande av egna profiler är bara några av de fördelar som Justnu kommer att ha tillgång till.

- Med den här typen av automatisering kommer vi att frigöra tid samtidigt som vi ytterligare säkerställer att vi håller högsta möjliga kvalitet på samtliga anläggningar. Detta ger oss mer tid till att ta hand om våra kunder och våra kunder är det viktigaste vi har, säger Jan med ett leende.

Justnu hade tidigare 20 st BizhubPress 1070. Företaget har denna gång valt att investera i 6 st Accuriopress 6100 och 10 st Accuriopress 4070 – en kombination som ger nya möjligheter tillsammans med ökad produktivitet.

Samtliga maskiner supporteras av extern Fieryrip, vacuummatade papperskassetter, magasin för longsheet, kuvertfuser, IQ-501 samt utmatningsenhet med häft.

Hela maskinparken ska installeras innan utgången av augusti 2020.

Om JustNu
JustNu är Sveriges ledande tryckerikedja med 18 tryckerier runt om i Sverige. Kedjan hjälper sina kunder genom att tillhandahålla ett brett utbud av tryckeritjänster. För de som arbetar på tryckeriet JustNu är det av största vikt att bistå kunderna med lokal närvaro, ett personligt bemötande och att leverera beställda trycksaker och tjänster inom utsatt tid och till rätt plats.Konica Minolta är ett globalt IT-företag som förändrar och revolutionerar framtidens sätt att arbeta. Vi bygger broar mellan papper och digitalisering genom att tillhandahålla innovativa kvalitetslösningar inom print- och IT-infrastruktur och vi utvecklar ständigt våra affärsområden.

Innovation ligger i centrum för allt vi gör. Under de senaste 140 åren har vi kontinuerligt förflyttat gränserna för tekniken genom att skapa revolutionerande produkter och tjänster som förbättrar våra kunders verksamheter.

Konica Minolta sysselsätter idag hela 43 300 medarbetare världen över med en omsättning på cirka 7,7 miljarder euro. Konica Minolta Business Solutions Sweden AB har huvudkontor i Stockholm samt platskontor i Göteborg, Malmö, Kalmar och Falun. Inkluderat fristående återförsäljare finns Konica Minolta representerat på cirka 70 platser i Sverige. Mer information om företaget finns på www.konicaminolta.se