Tidtryck vidareinvesterar inom etikett

| 22 april 2020

Tidtryck expanderar ytterligare inom digital etikettproduktion med Accurio Label 190 från Konica Minolta.

I linje med företagets långsiktiga strategier tar nu Tidtryck ytterligare steg. Uppsalas modernaste digitaltryckeri har starkt marknadsfäste och ser god tillväxtpotential i den utveckling som deras nya investering bidrar med.


Med Accurio Label 190 från Konica Minolta tillsammans med konverteringsmaskinen GM dc330 miniFLEX öppnas nya möjligheter inom etikettproduktion i korta serier.

Efterfrågan finns redan

- Vi har en stor och stabil kundbas inom etikett. Inte minst när det gäller biotech. Vi har också kunnat se möjligheten att växa, öka vår omsättning och hitta ny marknad inom området. Det finns efterfrågan, så antingen behövde vi lägga ut fler jobb, alternativt se över och utveckla vår egen produktion, berättar Stefan Eriksson, en av delägarna i Tidtryck.

Hos Tidtryck ser man även utvecklingspotential inom handeln där exempelvis en butikskedja som erbjuder möjligheter att driva eget mikrobryggeri, produktion av ost etc visat intresse för varierande etiketter i mindre upplagor.

- Ända sedan vår start 1974 har vi levt efter våra ledord som är kvalitet och service, service och återigen service. Därför har vi varit noggranna med att utvärdera våra alternativ. Enligt våra planer kommer den här investeringen att leda till att vi kan växa avsevärt redan inom loppet av 1,5 - 2 år. Då har vi uppnått en fin balans där våra tre starka ben; skylt, digitaltryck och etikett, bidrar lika mycket, berättar Håkan Gustavsson delägare även han.

Efter utvärdering och tester föll valet på en utveckling inom etikett med Konica Minoltas Accurio Label 190 och konverteringsenheten GM dc330 miniFLEX. UV-lackverk, spotlack, laminering, foliering, stansning, rensdragning samt slit/rewind är några av fördelarna.

Accurio Label 190 trycker från rulle till rulle utan behov av varken coating eller primer. Etikettprintern är dessutom förberedd med en bypass för möjlighet att köra konverteringsmaskinen on-line. En aktiv webguide är även den inkluderad.

Mediabredd: 330 eller 250 mm. Hastighet: 9.45, 13.5 alternativt 18,9 m/min

Tidtryck AB, Uppsalas modernaste digitaltryckeri, startades 1974. Med högsta servicenivå erbjuder företaget full bredd inom tryck, storformat och etikett. För mer info, besök gärna www.tidtryck.seKonica Minolta är ett globalt IT-företag som förändrar och revolutionerar framtidens sätt att arbeta. Vi bygger broar mellan papper och digitalisering genom att tillhandahålla innovativa kvalitetslösningar inom print- och IT-infrastruktur och vi utvecklar ständigt våra affärsområden.

Innovation ligger i centrum för allt vi gör. Under de senaste 140 åren har vi kontinuerligt förflyttat gränserna för tekniken genom att skapa revolutionerande produkter och tjänster som förbättrar våra kunders verksamheter.

Konica Minolta sysselsätter idag hela 43 300 medarbetare världen över med en omsättning på cirka 7,7 miljarder euro. Konica Minolta Business Solutions Sweden AB har huvudkontor i Stockholm samt platskontor i Göteborg, Malmö, Kalmar och Falun. Inkluderat fristående återförsäljare finns Konica Minolta representerat på cirka 70 platser i Sverige. Mer information om företaget finns på www.konicaminolta.se