Ny Country Manager för Konica Minolta Sverige

| 22 april 2020

Paul Lacopie tillträder 1 april rollen som Country Manager för Konica Minolta Business Solutions Sweden AB.

Konica Minolta har nöjet att tillkännage sin nya Country Manager. Den 1 april tillträder Paul Lacopie som ansvarig för den svenska verksamheten.Paul har lång erfarenhet av både print- och IT-verksamhet och han kommer även att ingå Konica Minolta Management team Northern Europe. De senaste5 åren har Paul varit ansvarig för Kyoceras verksamhet i Sverige och Norge.


Dokumenthantering, digitalisering, arbetsflöde, affärssystem och IT-säkerhet – alla dessa delar slås numera samman och knyts naturligt ihop med Konica Minoltas IT-tjänster. I Sverige har digitaliseringen utvecklats till en högst avancerad nivå. Bolaget har därför valt att ligga steget före och erbjuder kunderna en obruten relevant kedja av digitala tjänster.

Utmaning som lockar

- Jag har verkligen lockats av utmaningen att fortsätta resan för att ytterligare placera Konica Minolta som IT-leverantör på kartan. Bolaget är idag en väl respekterad aktör som driver innovationer och skapar skräddarsydda lösningar inom såväl IT-tjänster och utskriftslösningar som konsulterbjudanden. Jag ser verkligen fram emot att, tillsammans med nya kollegor, skapa ytterligare kundvärde med hela vårt erbjudande, säger Paul Lacopie.

Lars Wørzner, VD för Konica Minolta Nordeuropa delar med sig av sin syn:

- Vårt IT-erbjudande hamnar högt upp i vår kärnverksamhet och det har tillfört bolaget en viktig dynamik. Samtidigt är dokumenthantering fortfarande livsnerven i vår verksamhet. Paul Lacopie blir ett viktigt tillskott med värdefull erfarenhet för att driva på vår utveckling som helhetsleverantör i Sverige med fokus på framtidens arbetssätt.Konica Minolta är ett globalt IT-företag som förändrar och revolutionerar framtidens sätt att arbeta. Vi bygger broar mellan papper och digitalisering genom att tillhandahålla innovativa kvalitetslösningar inom print- och IT-infrastruktur och vi utvecklar ständigt våra affärsområden.

Innovation ligger i centrum för allt vi gör. Under de senaste 140 åren har vi kontinuerligt förflyttat gränserna för tekniken genom att skapa revolutionerande produkter och tjänster som förbättrar våra kunders verksamheter.

Konica Minolta sysselsätter idag hela 43 300 medarbetare världen över med en omsättning på cirka 7,7 miljarder euro. Konica Minolta Business Solutions Sweden AB har huvudkontor i Stockholm samt platskontor i Göteborg, Malmö, Kalmar och Falun. Inkluderat fristående återförsäljare finns Konica Minolta representerat på cirka 70 platser i Sverige. Mer information om företaget finns på www.konicaminolta.se