Lundéns Tryckeri i Partille först ut i Norden.

| 22 april 2020

Lundéns Tryckeri i Partille först ut i Norden med investering i AccurioLabel 190, en digital etikettpress från Konica Minolta.

​Lundéns Tryckeri, Partille har i dagarna investerat i en digital etikettpress från Konica Minolta – Accurio Label 190 samt konverteringsmaskinen GM dc330 miniFLEX utrustad med UV-lackverk, spotlack, laminering, foliering, stansning, rensdragning samt slit/rewind.


Lundéns blir därmed först ut i Norden med en Accurio Label 190.

Nytänkande inom etikett

AccurioLabel 190, vilken bygger på Konica Minoltas framgångsrika toner arkpress C1070, trycker från rulle till rulle utan behov av specialmedia eller förbehandling av ytan med coating eller primer. Konica Minoltas nya etikettpress är förberedd med en bypass för möjlighet att köra konverteringsmaskinen on-line. Andra nyheter är aktiv web-guide, avsyningsbord för proofing och flera förbättringar i rullställen.

Mediabredd: 330 eller 250 mm. Hastighet: 9.45, 13.5 alternativt 18,9 m/min

- Vårt mål är att kunna hjälpa våra kunder med konkurrenskraftiga och nytänkande lösningar inom etikettproduktion och andra delar av industriell print. Det är ett nytt fokusområde för oss inom Konica Minolta, säger Mikael Pettersson.

Lundéns har alltid strävat efter att vara ett modernt tryckeri med ett brett sortiment inom trycksaker. Man använder idag olika trycktekniker så som digital- och flexotryck. En stor del av verksamheten består i tryck av etiketter som exempelvis används för produktinformation på olika typer av produkter.

- Vi har under en tid funderat på hur vi ska vidareutveckla vår digitala produktion. Konica Minolta har presenterat både en affärslösning och en produkt som väl uppfyller våra utvecklingsbehov och våra kunders krav på kvalitet, berättar Hans Sandén.

Lundéns Tryckeri AB är ett familjeföretag med anor från 1930-talet. Lundéns med sina tio anställda har sitt säte i Ögärdes Industriområde i Partille. Lundéns har kunder inom branschens alla segment, både små och stora företag. Deras kunder finns ofta lokalt men även i hela landet liksom i Norge, Danmark och Tyskland. För mer info om Lundéns Tryckeri, besök gärna: www.lundens.nu

 



Konica Minolta är ett globalt IT-företag som förändrar och revolutionerar framtidens sätt att arbeta. Vi bygger broar mellan papper och digitalisering genom att tillhandahålla innovativa kvalitetslösningar inom print- och IT-infrastruktur och vi utvecklar ständigt våra affärsområden.

Innovation ligger i centrum för allt vi gör. Under de senaste 140 åren har vi kontinuerligt förflyttat gränserna för tekniken genom att skapa revolutionerande produkter och tjänster som förbättrar våra kunders verksamheter.

Konica Minolta sysselsätter idag hela 43 300 medarbetare världen över med en omsättning på cirka 7,7 miljarder euro. Konica Minolta Business Solutions Sweden AB har huvudkontor i Stockholm samt platskontor i Göteborg, Malmö, Kalmar och Falun. Inkluderat fristående återförsäljare finns Konica Minolta representerat på cirka 70 platser i Sverige. Mer information om företaget finns på www.konicaminolta.se