Branschprognoser för 2021 - Etikett/Label

| 17 december 2020

Kommentarer från Edoardo Cotichini, Senior Manager Professional Print, Konica Minolta Business Solutions Europe

Oavsett vad som händer i den övergripande ekonomin, så kommer grafisk bransch, i synnerhet digitala etiketter och förpackningar, att förbli motståndskraftiga och fortsätta att spela en viktig roll i vår vardag.


Varje kris, så som coronaviruset, kommer att påskynda trender som redan pågår. Det inkluderar drivkraften mot automatisering, inköp av utskrifter online och webbshoppar, samt naturligtvis den ostoppbara övergången från analogt till digitalt. 

IDC:s ”Western Europe Digital Label and Packaging Printer Forecast, 2020-2024” gör det tydligt att varumärkesägare kommer att spela en central roll i en föränderlig värld från analog till digital utskrift när det gäller etiketter. Tonerbaserade enheter fortsätter att driva de flesta leveranserna. Dess råd till omvandlare inkluderar [1], ”Digital utskrift gör det möjligt för varumärken och tillverkare att snabbt svara på kundernas krav. Det gör det också möjligt för varumärken att förbättra tillverkning och leveranskedja, minska lagerkostnader och spill samt hjälpa varumärken att snabbare nå marknaden. ”

Läs mer i den omfattande presreleasen från våra kollegor i Europa! 
I den finns en djupare analys, grafer och intressanta länkar.

 Konica Minolta är ett globalt IT-företag som förändrar och revolutionerar framtidens sätt att arbeta. Vi bygger broar mellan papper och digitalisering genom att tillhandahålla innovativa kvalitetslösningar inom print- och IT-infrastruktur och vi utvecklar ständigt våra affärsområden.

Innovation ligger i centrum för allt vi gör. Under de senaste 140 åren har vi kontinuerligt förflyttat gränserna för tekniken genom att skapa revolutionerande produkter och tjänster som förbättrar våra kunders verksamheter.

Konica Minolta sysselsätter idag hela 43 300 medarbetare världen över med en omsättning på cirka 7,7 miljarder euro. Konica Minolta Business Solutions Sweden AB har huvudkontor i Stockholm samt platskontor i Göteborg, Malmö, Kalmar och Falun. Inkluderat fristående återförsäljare finns Konica Minolta representerat på cirka 70 platser i Sverige. Mer information om företaget finns på www.konicaminolta.se