“2020 Global 100 Most Sustainable Corporations in the World”

| 14 maj 2020

Vi minskar vår miljöpåverkan i alla våra affärsprocesser – från produktutveckling till inköp, produktion, distribution, försäljning, service, insamling och återvinning.

Konica Minolta bygger broar mellan papper och digitalisering genom att tillhandahålla innovativa lösningar inom print- och IT-infrastruktur. Under de senaste 140 åren har vi kontinuerligt förflyttat gränserna för tekniken genom att skapa revolutionerande produkter och tjänster som förbättrar våra kunders verksamheter. Omsorg om miljön är centralt för vår filosofi.För tredje gången och för andra året i rad har Konica Minolta listats som ett av de 100 företag i världen som anses vara mest hållbara. Det är med stolthet vi har tagit emot utmärkelsen som ett av “2020 Global 100 Most Sustainable Corporations in the World”.


Vi stödjer hållbar utveckling och vi integrerar miljö- och samhällsperspektiv i våra affärsstrategier. Du kan lita på att våra produkter bistår din miljövänliga strategi när du bygger upp din verksamhet.Vi minskar vår miljöpåverkan i alla våra affärsprocesser – från produktutveckling till inköp, produktion, distribution, försäljning, service, insamling och återvinning. Vår drivkraft för hållbarhet går långt bortom våra egna företagsgränser och det bär vi med oss i samtliga processer. Allt ifrån att vi verkar för minsta möjliga Co2-utsläpp till att djupare se över produktionsprocesser i exempelvis våra digitala maskiner. Vi erbjuder även grafiker möjligheten att göra sin egen produktion helt och hållet klimatkompenserad.

Läs mer om vår strävan i den fullständiga pressreleasen från våra kollegor i Europa!Konica Minolta är ett globalt IT-företag som förändrar och revolutionerar framtidens sätt att arbeta. Vi bygger broar mellan papper och digitalisering genom att tillhandahålla innovativa kvalitetslösningar inom print- och IT-infrastruktur och vi utvecklar ständigt våra affärsområden.

Innovation ligger i centrum för allt vi gör. Under de senaste 140 åren har vi kontinuerligt förflyttat gränserna för tekniken genom att skapa revolutionerande produkter och tjänster som förbättrar våra kunders verksamheter.

Konica Minolta sysselsätter idag hela 43 300 medarbetare världen över med en omsättning på cirka 7,7 miljarder euro. Konica Minolta Business Solutions Sweden AB har huvudkontor i Stockholm samt platskontor i Göteborg, Malmö, Kalmar och Falun. Inkluderat fristående återförsäljare finns Konica Minolta representerat på cirka 70 platser i Sverige. Mer information om företaget finns på www.konicaminolta.se