MILSTOLPE FÖR KONICA MINOLTA. 1000:E INSTALLATIONEN AV ACCURIOLABEL-PRESS

Langenhagen | 2 maj 2022

Konica Minolta, marknadsledande inom digital etikettproduktion, firar den 1000:e leveransen av den mycket framgångsrika digitala AccurioLabel-tonerpressen mindre än sju år efter att den kom in på etikettmarknaden. Teknikpionjärens högkvalitativa plattform fortsätter att sätta riktmärket för digital produktion av etiketter och förpackningar i takt med att försäljningen fortsätter att accelerera.


Endast två år efter att den 500:e installationen tillkännagavs fortsätter de digitala tonerbaserade pressarna att bryta mark och har satt Konica Minolta i ledande position på marknaden för digitala etikettpressar med en marknadsandel på 28 % i Europa år 2021. Detta bekräftar företagets framgångsrika resultat av ett allt närmare samarbete med sina kunder för att driva den digitala omvandlingen och förverkliga fler printmöjligheter.

Konica Minolta är stolt över att kunna meddela att Etiq'Lyon, den allmänna tillverkaren av självhäftande etiketter i rullar med sju anställda i Caluire, nära Lyon i Frankrike, har blivit den 1000:e kunden som investerat i AccurioLabel 230-pressen. "Eftersom vi fortsätter att investera i digital teknik, som vi ser som framtiden, är vi oerhört stolta över att ha blivit den 1000:e kunden till AccurioLabel-pressen", säger Bertrand Genin, ägare till Etiq'Lyon. "Den här investeringen kommer att göra det möjligt för oss att erbjuda många andra nya affärslösningar för våra kunder som är spridda över alla industribranscher, tack vare det stöd vi får, maskinens mycket goda färgstabilitet och höga produktionshastigheter."

Han tillade: "Tekniken, den extremt konkurrenskraftiga totala ägandekostnaden och den professionella supporten och lyhördheten från deras expertpersonal var viktiga faktorer bakom vårt beslut. Konica Minolta har varit extremt bra på att lyssna på oss och samarbeta i partnerskap för att uppfylla våra höga krav." 
Bilden visar (från vänster till höger):
Nicolas Hirchwald (Konica Minolta, Sales representative Label) - Marion Parmentier (Graphic designer Etiq Lyon) - Bertrand Genin (Owner Etiq Lyon) 
AccurioLabel-pressarna erbjuder en prisvärd ingång till högkvalitativ digital utskrift. De riktades ursprungligen till små och medelstora etikettkonverterare men är nu också allmänt accepterade av stora etikettkonverterare. De mycket flexibla systemen har utvecklats för att hantera och leverera ett ökande antal små till medelstora utskriftsjobb på allt kortare bearbetningstider. En pekskärm möjliggör intuitiv drift och är lätt att använda för operatörer, vilket eliminerar behovet av omfattande användarutbildning. Uppgifter som var tidskrävande på analoga maskiner kan utföras snabbt och noggrant med stabil utskriftskvalitet.

"Det marknadsledande varumärket i Europa för erkännande av digital etikettprint och den 1000:e leveransen av AccurioLabel-pressarnas tillkännagivande är viktiga milstolpar när vi fortsätter att accelerera vår etikettverksamhet", säger Carsten Bamberg, Business Development Manager, Professional Printing Group, Konica Minolta Business Solutions Europe. "Vi omprövar ständigt möjligheterna och har seriösa planer på att växa vår etikettverksamhet ytterligare med ytterligare ett tillkännagivande vid horisonten."
quotation marks

Möjligheterna finns överallt. Genom ett nära samarbete hjälper vi kunderna att skapa nya möjligheter för tryck på ett hållbart sätt genom att ge dem nyfunnen kreativitet i deras fortsatta digitala omvandling.

Carsten Bamberg

Business Development Manager, Professional Printing Group, Konica Minolta Business Solutions Europe

Kontakt

Kontakt

Silke Ehmann-Cotichini

Team Manager Brand Positioning & Architecture, Content Strategy & Development

Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH

silke.ehmann-cotichini@konicaminolta.eu

+49 (0)511 7404-5604