Konica Minoltas förpackningsflöde
Digital etikett- och förpackningsproduktion blomstrar! De innovativa digitala lösningarna från Konica Minolta erbjuder emellertid inte bara hård- och mjukvara för etikettproduktion - vårt produktsortiment täcker allt som krävs för ett komplett arbetsflöde. Allt ifrån tryck och förädling av etiketter till tillverkning av emballage för transport.

Här är de olika produktionsstegen och produkterna som gör det hela möjligt:

 

STEG 1 - Etikettproduktion med AccurioLabel

En etikett leder dig ibland till en trevlig flaska med vin! Digital etikettproduktion erbjuder många fördelar, exempelvis produktion just-in-time och/eller i korta serier; eller print av personaliserade etiketter som är ”personliga” eller numrerade. Alternativen är många! Med programvaran AccurioPro Label Impose integreras AccurioLabel-pressarna sömlöst i alla produktionsarbetsflöden och säkerställer optimerad medianvändning för att undvika slöseri med etikettsubstrat. Lätt att använda, programvaran låter operatörer hantera många prepress-uppgifter från en central enhet. Och utrustad med Flexo-enheten (tillval) möjliggör de tonerbaserade AccurioLabel-pressarna till och med tryck med vitt och annan flexofärg.

Klicka här för mer info

STEG 2 - Förädling av etiketter

Vinflaskans etikett är nu förädlad för att addera mer klass och sedan stansas - båda i en MGI JETvarnish 3D Web. Partiell lackering, ultraexakt partiell lack, foliering och stansning är alla en del av MGI:s tekniker för förädling. Det gör det möjligt för leverantörer av trycktjänster att förbättra sitt utbud av tryckprodukter med kreativ design som säkerställer bättre marginaler. Om du dessutom adderar tredimensionell lack och folie på den tryckta etiketten blir en vanlig flaska förvandlad till en premiumprodukt. MGI JETvarnish 3D Web bidrar med både 2D- (platt) och 3D-präglad partiell lackering. Etiketter kan också förädlas med foliering med andra mer glamorösa, metalliska och färgade folier.

Klicka här för mer information

STEG 3 - Tryck av vinförpackning

För att skapa ett mer sofistikerat värde adderas även en kartong. Denna är tryckt i Konica Minoltas senaste digitala UV-inkjetpress, AccurioJet KM-1e. KM-1e har en ännu mer avancerad teknologi med patenterade skrivarhuvuden - Dot Freeze Technology ™ i kombination med en oöverträffad mångsidighet gällande hanteringen av olika substrat. Några av branschens förpacknings- och etikettleverantörer drar redan nytta av den oöverträffade medieflexibiliteten samt produktion på marknadens största arkformat och noll make ready för variabeldata. Av särskilt intresse för just en vinkartong är det faktum att UV-tryck ger en mer reptålig finish.

Klicka här för mer information

STEG 4 - Förädling av vinkartong

För att understryka att detta vin står för högsta kvalitet förädlas kartongen med hjälp av MGI-teknik. MGI:s system för förädling erbjuder digitalt förpackningstryck högsta möjliga värde som svarar på det växande behovet av att lyfta fram produktens enastående egenskaper. Detta genom en förädling av förpackningen med lackering, foliering eller prägling. I själva verket använder alla MGI-system bläckstrålehuvuden tillverkade av Konica Minolta. Genom att lägga till MGI´s partiella lack, foliering och andra digitala förädlingsmöjligheter till produktionslinjen har Konica Minolta ökat sin närvaro i grafisk bransch. Vi erbjuder kompetenta produktionsmaskiner med kompetensen hos en seriös utmanare inom etikett- och förpackningsindustri.

Klicka här för mer information

STEG 5 - Motioncutter för tillskärning och falsning

Därefter tillskärs och falsas vinkartongen i sin tredimensionella form med Motioncutter 20, med hjälp av revolutionerande ny digital laserteknik som gör det möjligt att tillskära alla former. Inte bara en mängd olika papperstyper och vikter utan även trä, glasfiber, textilier, kylskåpsmagneter, ja till och med en kokosnöt kan användas som tryckmedium i Motioncutter. Utöver att skära och falsa en enkel form som denna ytterkartong kan Motioncutter gravera, konturskära, gravera, perforera etc. Nästan obegränsade möjligheter för att uppgradera alla typer av förpackningar.

Klicka här för mer information

STEG 6 -Tryck av robust låda för frakt

Slutligen ska en robust låda tillverkas för att frakta vinflaskan i sin genomarbetade kartong. Brunt papper på utsidan för att dölja innehållet, vitt på insidan med ett personligt meddelande eller en utvald bild kanske? Alla dessa möjligheter hanteras av Konica Minoltas Precision Packaging Series PKG-675i. Genom att addera en "Wow"-känsla kan den digitala förpackningsmaskinen PKG-675i bearbeta ett brett utbud av kartonger och wellpapp i fullfärg. Print on demand av kartonger och lådor, anpassat med företagsmärkning från en till tusentals som uppfyller dagens marknadskrav, ökar flexibiliteten och produktionsmöjligheterna utan begränsningar.

Klicka här för mer information

Fyll i din information och ladda ner produktinformationen!

Här hittar du kortare information om hur du kan svara upp till efterfrågan på förpackningar i kortare serier med bibehållen lönsamhet! 

Förpackningar i kortare serier on demand?

Vill du veta mer?

Fyll i formuläret nedan, så blir du kontaktat av en av våra experter inom just förpackning och etikett.