OM KONICA MINOLTA

 

Våra värderingar

Följande sex värderingar utgör kärnan i våra innersta övertygelser, vårt DNA, och definierar hur vi bedriver vår verksamhet och skapar stabila relationer med alla våra partner. De symboliserar vad vi står för och styr vårt beslutsfattande.


Vår historia

140 år av transformation

Transformation är allt vi gör - ta en närmare titt på vår historia.

Upptäck Konica Minoltas alla teknologier

 

Kontorstjänster

Företag ställs inför svåra utmaningar som att minska drifts- och hanteringskostnader samtidigt som de ställs inför pappersintensiva processer som effektiv insamling, delning och arkivering av information.%nbsp;

Konica Minolta erbjuder som ledande tjänsteleverantör IT-lösningar av hög kvalitet på företagsnivå som hjälper din organisation att omvandla sitt arbetsflöde. Vår professionella portfölj sträcker sig från optimering av affärsprocesser och dokumenthanteringstjänster till multifunktionell kringutrustning. 

 

Kommersiell och industriell utskrift

Kommersiella och företagsinterna utskrifter, professionella utskriftstjänster och industriella bläckstråleutskrifter har kommit långt, särskilt när det gäller digitala utskriftssystem som klarar utskrift av små eller variabla data.
Konica Minolta erbjuder de senaste utskriftslösningarna. Du kan välja bland en mängd av våra utskriftssystem, tjänster och tillhörande förbrukningsmaterial för att hjälpa dig att hantera dina affärsbehov på ett bättre sätt.

När det gäller professionella bläckstråleutskrifter tillhandahåller vi ett brett utbud av industriella bläckstråleprodukter, till exempel skrivarhuvuden med bläckstråle, textilbläckstråleskrivare och bläckstråleenheter för etikettutskrift. 

 

Optiska system för industriellt bruk

När det gäller optisk teknik är Konica Minolta känt för utveckling och produktion av kameror och objektiv, till exempel för digitala projektorer med biografer eller objektiv för Blu-ray-skivor.

Vi erbjuder även optiska mätinstrument som används för ljuskällor (LED, OLED) och kvalitetskontroll av belysningsenheter, omgivningsbelysning inomhus, samt mätning av färg och ljusstyrka på skärmar till smarttelefoner, TV-skärmar och färger på reservdelar till bilar.

En av våra mest anmärkningsvärda prestationer inom hälsosektorn är utvecklingen av en pulsoximeter som mäter syremättnaden i artärblodet och pulsfrekvensen, vilket eliminerar behovet av att ta blodprov. 

 

Funktionella material

Konica Minolta producerar ett brett utbud av filmer för olika sektorer som bilindustrin, konstruktion och arkitektur, teknik och filmkonst. Vår tunna film ger skydd, värmeisolering, vattentäthet, polarisering, luminiscens och andra funktioner som är specifika för varje bransch. Vi utvecklar till exempel spegelfilm med hög reflektion för speglar som används i tillämpningar med förnybar energi och funktionell film för byggnads- och bilfönster som säkerställer energieffektivitet. 

Dessutom har Konica Minolta utvecklat världens effektivaste OLED-panel (Organic Light Emitting Diode) (139 lm/W) och blev först i världen med att börja massproducera både vita och färgskiftande plastbaserade, flexibla OLED-paneler
 

Healthcare Business

Konica Minolta Healthcare Business tillhandahåller lösningar för digital röntgen och ultraljud, integrerad diagnostisk informationshantering samt medicinska IT-lösningar för sjukhus och kliniker. Jämfört med filmskanning kan digital radiografi (DR) inte bara minska exponeringen för röntgenstrålning på patienter, utan även visa högupplösta bilder direkt efter skanning. 

Dessutom har Konica Minolta tagit fram världens första digitala röntgensystem för mammografi för att tillämpa faskontrastteknik, vilket ger enastående bildkvalitet genom att kombinera hög skärpa och kornighet med datorstödd detektering av skuggor som tyder på misstänkta bröstlesioner. 

 

Andra företag

Konica Minolta har utvecklat lösningar och relaterad teknik för planetarier i Japan sedan 1958. Konica Minolta har antagit och förfinat en mängd tekniker inom det här området under åren och svarar på behoven hos planetariumoperatörer i hela Japan som vill använda helkupolfilmer, datorgrafik, videoprojektioner och multimediastrategier. 

Förutom den japanska verksamheten har Konica Minolta börjat utöka sin marknadsföringsverksamhet i resten av Asien.