Konica Minolta

Sverige

  • Svenskt

Giving Shape to Ideas

IT-lösningar

LÖSNINGAR FÖR EFFEKTIV IT

BACKA

Flexibel IT med Remote Care Workplace - SwedMotor

Flexibel IT med Remote Care Workplace 

SwedMotor i Haninge söder om Stockholm är Sveriges ledande motordistributör med hög kompetens och lång erfarenhet när det gäller motorer. IT-driften överlåter de åt Konica Minolta. Tjänsten Remote Care Workplace gör det enkelt att komma åt IT-systemen oavsett om man jobbar på kontoret eller på distans. 

Läs artikeln

Järnmannens Gasellföretag växer så det knakar

Att bygga upp ett snabbväxande företag på ett framgångsrikt sätt har många likheter med att tävla på elitnivå i en krävande sport.  Det krävs ett enormt driv parat med envishet, beslutsamhet och uthållighet. Men det är få svenska entreprenörer som både driver ett prisbelönt Gasellföretag och tävlar i Ironman triathlon.  

Att genomföra en Ironman triathlon – en järnman – framstår för oss vanliga motionärer som en nästan övermänsklig prestation. En Ironman är en triathlontävling – för både män och kvinnor – som omfattar 3,86 kilometer simning (2,4 miles), 180 kilometeter cykling och 42 195 meter löpning, det vill säga ett maratonlopp. På samma dag. I en följd utan avbrott. Något som kräver både fysisk och mental styrka och uthållighet utöver det vanliga. Den mest kända av dessa tävlingar är Ironman World Championship som hålls vid staden Kailua-Kona på Hawaii varje år. 

Läs hela artikeln

Hittar du inte dokumentet?

"Vi får allt svårare att hitta det vi söker"

Hur många minuter per dag ägnar du åt att leta efter ett speciellt dokument? Mötesnoteringar kanske, en rapport eller det där mejlet med en bifogad Powerpoint som någon skickade i höstas?

De flesta av oss använder förmodligen ett antal dyrbara timmar i veckan till att söka information internt. Alldeles i onödan. Sedan några veckor tillbaka kan du hitta precis det du söker genom att ”googla” företagets samtliga digitala dokument: All e-post; CRM- och affärssystem; kundkorrespondens och teknisk dokumentation. Allt som du har behörighet att ta del av, för några enstaka kronor per användare och dag.

Läs artikeln

Kraftig tidsvinst med intern sökmotor

Advokatbyrån hittar rätt i sprängfyllda databaser

Vi har sett det i amerikanska TV-serier, de skickliga domstolsadvokaterna som bläddrar sig igenom tjocka buntar med viktiga pappersdokument medan de förbereder nästa välformulerade anförande. Hit har alltså digitaliseringen ännu inte nått, vare sig i Boston Legal eller i svenska rättssalar. Att sitta och scrolla på en iPad fungerar inte så bra med alla de akter det handlar om i en domstolsförhandling.

Hemma på advokatbyrån är det en annan sak, där arbetar man numera genomgående digitalt, åtminstone bland de yngre juristerna. Där är utmaningen att snabbt och smidigt kunna söka sig fram till rätt information i de ofta sprängfyllda databaserna.

Läs hela artikeln

Molntjänst gav enklare IT-hantering

Severins Bygg & Fastighetsservice AB är ett framgångsrikt Malmöföretag med 30 medarbetare. För ett år sedan valde Severins att lägga IT-driften i molnet och började använda Konica Minolta Arbetsplats. Även MFP-maskinen för utskrifter, kopiering och scanning kommer från Konica Minolta. Sammantaget har man fått en väl fungerande helhetslösning som ger många fördelar anser man på Severins.  

– Vi hade tidigare egen IT-drift som jag hanterade men det kändes inte optimalt att själv hålla på med säkerhetskopiering, uppdateringar och annat som rörde driften. Vårt IT-stöd måste ju alltid fungera och jag kände ibland oro för att vi skulle få ett IT-haveri och kanske förlora viktig information, berättar Larz Lindqvist, ekonomiansvarig på Severins.

Ledande resort siktar internationellt

Ekerum Resort Öland ska utvecklas till en resort av högsta internationella klass, med miljöomsorg och hållbarhet som ledstjärnor. Golfbanan har redan nominerats som en av de nio mest miljövänliga golfbanorna i världen. Ekerums IT-partner sedan åtta år är Konica Minolta i Kalmar.

Ekerum är en av Sveriges mest kompletta anläggningar för boende, konferens, evenemang, mat och dryck, sport, spa, hälsa, och återhämtning. Men är kanske främst känt för den vackert belägna golfbanan som i många år har varit en av Sveriges mest besökta och omtyckta banor. Banan byggdes med höga ambitioner, en mästerskapsbana av högsta internationella klass. Men idag vänder sig Ekerum till en bredare publik, inte bara golfare.

Läs hela artikeln

VDI som tjänst blev enklare och mer kostnadseffektivt

Elplanering Sverige är ett framgångsrikt konsultföretag inom den eltekniska sektorn. Hög kompetens och lång erfarenhet ger gott om uppdrag i dagens byggboom, inte minst i Stockholm. Företaget har kontor i Söderhamn, Stockholm och Kiev, IT-systemen knyts ihop med en hyrtjänst från Konica Minolta.

– Vi åtar oss uppdrag som utredningar, projektering, kostnadskalkyler, samordning, kontroll och besiktningar för olika typer av el-, tele- och transportanläggningar. Vi har bred och mångårig erfarenhet, berättar Peder Jansson, ägare och vd, Elplanering Sverige AB.

Läs hela artikeln

Ordning och reda i IT-driften inger förtroende

Kalmar läns museum är landets näst största länsmuseum med en omfattande verksamhet i länet och även utomlands. Verksamheten är IT-intensiv och hanterar stora datamängder. Sedan tio år har man ett väl fungerande samarbete med Konica Minolta som sköter IT-driften. 

Kalmar läns museum är regionalt kulturhistoriskt museum för Kalmar län. Museet drivs i stiftelseform med Kalmar kommun, Kalmar läns landsting och Kalmar läns hembygdsförbund som huvudmän.

Läs hela artikeln

Nöjd kund sedan tio år

MaterialMännen driver framgångsrikt sex bygg- och möbelvaruhus i Småland med huvudkontor och centrallager i Vimmerby. Verksamheten är mycket IT-intensiv. Sedan drygt tio år förlitar sig MaterialMännen sig på Konica Minolta som IT-leverantör. Nyligen har man tecknat ett nytt fyrårsavtal.

– Vi har hela tiden varit väldigt nöjda med Konica Minolta och har nu valt att ge dem förnyat förtroende i ett nytt fyraårsavtal. Vi vet att med dem som leverantör och samarbetspartner kan vi lita på att IT-stödet alltid fungerar bra så att vi själva kan koncentrera oss på verksamheten, berättar Claes Roos, vice vd på MaterialMännen.

Läs hela artikeln