Konica Minolta

Sverige

  • Svenskt

Giving Shape to Ideas

IT lösningar

LÖSNINGAR FÖR EFFEKTIV IT

Flexibel IT med Remote Care Workplace - SwedMotor

Flexibel IT med Remote Care Workplace 

SwedMotor i Haninge söder om Stockholm är Sveriges ledande motordistributör med hög kompetens och lång erfarenhet när det gäller motorer. IT-driften överlåter de åt Konica Minolta. Tjänsten Remote Care Workplace gör det enkelt att komma åt IT-systemen oavsett om man jobbar på kontoret eller på distans. 

Läs artikeln

Kraftig tidsvinst med intern sökmotor

Advokatbyrån hittar rätt i sprängfyllda databaser

Vi har sett det i amerikanska TV-serier, de skickliga domstolsadvokaterna som bläddrar sig igenom tjocka buntar med viktiga pappersdokument medan de förbereder nästa välformulerade anförande. Hit har alltså digitaliseringen ännu inte nått, vare sig i Boston Legal eller i svenska rättssalar. Att sitta och scrolla på en iPad fungerar inte så bra med alla de akter det handlar om i en domstolsförhandling.

Hemma på advokatbyrån är det en annan sak, där arbetar man numera genomgående digitalt, åtminstone bland de yngre juristerna. Där är utmaningen att snabbt och smidigt kunna söka sig fram till rätt information i de ofta sprängfyllda databaserna.

Läs hela artikeln

Järnmannens Gasellföretag växer så det knakar

Att bygga upp ett snabbväxande företag på ett framgångsrikt sätt har många likheter med att tävla på elitnivå i en krävande sport.  Det krävs ett enormt driv parat med envishet, beslutsamhet och uthållighet. Men det är få svenska entreprenörer som både driver ett prisbelönt Gasellföretag och tävlar i Ironman triathlon.  

Att genomföra en Ironman triathlon – en järnman – framstår för oss vanliga motionärer som en nästan övermänsklig prestation. En Ironman är en triathlontävling – för både män och kvinnor – som omfattar 3,86 kilometer simning (2,4 miles), 180 kilometeter cykling och 42 195 meter löpning, det vill säga ett maratonlopp. På samma dag. I en följd utan avbrott. Något som kräver både fysisk och mental styrka och uthållighet utöver det vanliga. Den mest kända av dessa tävlingar är Ironman World Championship som hålls vid staden Kailua-Kona på Hawaii varje år. 

Läs hela artikeln

Hittar du inte dokumentet?

"Vi får allt svårare att hitta det vi söker"

Hur många minuter per dag ägnar du åt att leta efter ett speciellt dokument? Mötesnoteringar kanske, en rapport eller det där mejlet med en bifogad Powerpoint som någon skickade i höstas?

De flesta av oss använder förmodligen ett antal dyrbara timmar i veckan till att söka information internt. Alldeles i onödan. Sedan några veckor tillbaka kan du hitta precis det du söker genom att ”googla” företagets samtliga digitala dokument: All e-post; CRM- och affärssystem; kundkorrespondens och teknisk dokumentation. Allt som du har behörighet att ta del av, för några enstaka kronor per användare och dag.

Läs artikeln

Molntjänst gav enklare IT-hantering

Severins Bygg & Fastighetsservice AB är ett framgångsrikt Malmöföretag med 30 medarbetare. För ett år sedan valde Severins att lägga IT-driften i molnet och började använda Konica Minolta Arbetsplats. Även MFP-maskinen för utskrifter, kopiering och scanning kommer från Konica Minolta. Sammantaget har man fått en väl fungerande helhetslösning som ger många fördelar anser man på Severins.  

– Vi hade tidigare egen IT-drift som jag hanterade men det kändes inte optimalt att själv hålla på med säkerhetskopiering, uppdateringar och annat som rörde driften. Vårt IT-stöd måste ju alltid fungera och jag kände ibland oro för att vi skulle få ett IT-haveri och kanske förlora viktig information, berättar Larz Lindqvist, ekonomiansvarig på Severins.