Konica Minolta

Sverige

  • Svenskt

Giving Shape to Ideas

Grafisk produktion

GRAFISK PRODUKTION & HÖGVOLYM

BACKA

PÅ Media – pionjärer inom Crossmediaproduktion

PÅ Media har arbetat med Crossmediaproduktion sedan 2009, vilket har gett värdefull erfarenhet som man gärna delar med sig av till kunderna. Idag vill allt fler kunder använda marketing automation, lead automation och event automation. PÅ Media var också tidigt ute med digitaltryck, redan 2001 investerade man i sin första digitala tryckpress.

PÅ Media, som startade år 2000, har idag en omfattande produktionsapparat med eget tryckeri, digital storformatsproduktion, bokbinderi, distribution, ateljé för original/grafisk formgivning för både tryck och digital media.

Läs hela artikeln

”Vår verksamhet är extremt effektiv”

Bantorget Grafiska är ett nybildat dotterbolag till LO. Ett offensivt interntryckeri med tillväxtambitioner även utanför den traditionella kundkretsen. Nyligen har Bantorget Grafiska investerat i ny produktions-kapacitet i form av två bizhub PRESS C1100, en av Konica Minoltas flaggskeppsmodeller inom digitaltryck som klarar stora volymer.

– Vi har varit ett interntryckeri som främst har servat LO och närliggande verksamheter inom fackföreningsrörelsen. Idag har vi stor efterfrågan på våra tjänster även från andra folkrörelseverksamheter och externt från helt nya kunder. Det var en anledning till att vi valde att bolagisera vår verksamhet för några månader sedan och göra en offensiv framtidssatsning för att kunna expandera, berättar Peter Forsström, vd för Bantorget Grafiska.

Malmö Operas interntryckeri KS Print – Interntryckeriet som servar Malmös kulturliv

Malmö Operas interntryckeri KS Print startade 2003 då den första digitalfärgpressen köptes in. Sedan dess har tryckeriet succesivt vidareutvecklat produktionskapaciteten och infört nya tekniska lösningar i takt med att efterfrågan på deras tjänster har ökat. Sedan fem år är Konica Minolta en av leverantörerna av produktionsmaskiner. 

– Förutom Operan servar vi ett flertal andra kulturorganisationer som Stadsteatern, Dansteatern och Malmö Live Konserthus med alla slags tryckeritjänster. Det är allt från program till posters, flyers, restaurangmenyer med mera, berättar Tommy Ekström, tryckerichef för KS Print, Malmö Opera Digitaltryck.

Läs hela artikeln

Högtryck för framgångsrikt mediaföretag

För Viron Media i Blekinge är hösten årets mest intensiva produktionsperiod i det egna tryckeriet. För att klara den stora efterfrågan på skolkataloger och andra trycksaker kör man då treskift. De digitala tryckpressarna är sedan förra året två Konica Minolta bizhub PRESS C1100, som man är mycket nöjda med.  

– Perioden från skolstarten i augusti till början av december är högsäsong för oss här i tryckeriet, vi kör treskift med extrapersonal och jobbar även på helger för att hinna med alla beställningar på skolfoto, skolkataloger och andra trycksaker, berättar Kate Jönsson, produktionsansvarig på Viron Media.

Läs hela artikeln