PRESS- MEDDELANDE

BACKA

Konica Minolta prisas för framsteg inom framtidens smarta arbetsplatser

Langenhagen, Tyskland, 26 april 2018

Konica Minolta Business Solutions har tagit emot utmärkelsen ”Buyers Lab PaceSetter award for Smart Workplace Vision” från Keypoint Intelligence, ett ledande analysföretag inom den digitala bildindustrin. I takt med att tekniken förändrar våra arbetssätt, ändrar också kontoret karaktär. Till följd av detta efterfrågar företag lösningar som hjälper till att skapa arbetsmiljöer som uppfyller dessa krav. Analytikerna från Keypoint Intelligence-Buyers Lab prisade Konica Minolta med den prestigefyllda utmärkelsen Smart Workplace Vision award efter en omfattande studie om denna utveckling. Konica Minolta var den enda aktören i sin bransch att få utmärkelsen, tack vare sin framåtsträvande vision för framtidens arbetsplats, investeringar i innovativ teknik samt en tydlig plan som tar med kunderna in i denna nya värld.

”Kontorsmiljöerna genomgår en förändring och Konica Minolta har följt med i den utvecklingen”, säger Jamie Bsales, Director of Solutions Analysis hos Keypoint Intelligence. ”Företaget har en tydlig vision för vad framtidens smarta arbetsmiljöer bör innehålla, och har genom en kombination av egna produktutvecklingar, förvärv och partnerskap aktivt arbetat för att förverkliga denna vision. Som ett resultat av detta har Konica Minolta den struktur och de produkter som behövs för att stödja initiativ för smarta arbetsplatser, genom att erbjuda ett brett utbud som inkluderar Konica Minoltas grundutbud av lösningar och utrustning för dokument- och bildhantering, smarta receptionister, samarbetssystem, robotik och avancerad kameraövervakning – plus de IT-tjänster som behövs för att allt ska fungera.”

Keypoint Intelligences studie, som är den första av sitt slag, studerade vilken strategi ledande företag inom kontorsutrustning hade för den smarta arbetsplatsen och utvärderade bland annat respektive företags vision för framtidens arbetsplats, företagets befintliga och planerade produkter och tjänster för att föra kunderna närmare denna vision, befintliga och framtida kanaler och marknadsstrategier samt företagets förmåga att förverkliga sin vision. Konica Minolta prisades för sin tydliga vision, ett produktutbud som omfattar mer än bara grundläggande dokument- och bildhantering, samt sin förmåga att förverkliga sin vision.

”Vi hjälper våra kunder att föreställa sig en framtid där fysiska platser och fysiska dokument är mindre relevanta och hanteringen av informationsflödet är det avgörande för att lyckas”, säger Olaf Lorenz, ‎General Manager för internationella marknadsavdelningen hos ‎Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH. ”Vi är stolta över att vara den enda aktören i vår bransch att få denna utmärkelse för vårt arbete med att utveckla integrerade och smarta kontorslösningar som drar nytta av våra egna maskinvaror, programvaror och tjänster.” Keypoint Intelligence-Buyers Lab framhäver Konica Minoltas avancerade funktioner på områden som IT-tjänster, molntjänster, säkerhet, Business Process Automation (BPA) och AI, mobilitet samt samordnad kommunikation (UCC) – alla viktiga förutsättningar för framtidens smarta arbetsplatser. Konica Minolta imponerade även genom sitt partnerskap med andra branschledande teknikföretag, samt med banbrytande produkter såsom Workplace Hub. I regionen EMEA förstärktes Konica Minoltas förmåga att leverera effektiva lösningar tack vare företagets Business Innovation Center Europe och ett engagerat utvecklingsteam som samarbetat med IT-avdelningar, facility managers och HR-avdelningar för att ta fram och testa smarta kontorslösningar.


Om Konica Minolta Business Solutions Europe
Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH i Langenhagen, Tyskland, är ett helägt dotterbolag till Konica Minolta Inc., Tokyo, Japan. Konica Minolta hjälper sina kunder att verka för den digitala eran: med sin unika bildexpertis och sin kompetens vad gäller databehandling skapar Konica Minolta relevanta lösningar åt sina kunder och löser problem som samhället står inför. Som leverantör av övergripande IT-tjänster levererar Konica Minolta rådgivning och tjänster för att optimera affärsmetoder med arbetsflödesautomatisering, och implementerar lösningar på områdena IT-infrastruktur och IT-säkerhet samt molnmiljöer. Enligt IDC är Konica Minolta en ”stor aktör inom arbetsflödestjänster för papperskopior på den västeuropeiska marknaden” (2016). Som en stark partner på marknaden för industri- och produktionsskrivare erbjuder Konica Minolta affärsrådgivning samt de allra senaste teknologierna och programvarorna, och var år 2016 marknadsledaren inom produktionsskrivare för nionde året i rad (InfoSource). Maskinvaruutbudet innefattar produktion i liten och medelstor skala liksom industriskrivare. Konica Minolta Marketing Services erbjuder mervärdestjänster som förenar tryckt och digital marknadsföring på ett intelligent och effektivt sätt. Inom hälsovårdssektorn driver Konica Minolta digitaliseringen av kliniska arbetsflöden och erbjuder ett brett utbud av diagnostiklösningar som ligger steget före. Med sitt Business Innovation Centre i London och fyra FoU-laboratorier i Europa driver Konica Minolta innovationen framåt genom att samarbeta med sina kunder såväl som entreprenörer och partner inom den akademiska världen samt industrin. Konica Minolta Business Solutions Europe finns representerade av dotterföretag och distributörer i över 80 länder i Europa, Centralasien, Mellanöstern och Afrika. Med fler än 9 700 anställda (mars 2017) hade Konica Minolta Europe en nettovinst på mer än 2,4 miljarder EUR under finansåret 2016/17.

För mer information, gå till http://newsroom.konicaminolta.eu/ och följ Konica Minolta på Facebook, YouTube och Twitter @KonicaMinoltaEU.

För mer information om företaget, gå till: www.konicaminolta.eu.

Termer och produktnamn kan vara varumärken eller registrerade varumärken, som tillhör sina respektive innehavare.

Kontakt
Silke Ehmann-Cotichini
Konica Minolta
Business Solutions Europe GmbH
Telefon: +49 (0)511 7404-5604
silke.ehmann-cotichini(at)konicaminolta.eu