PRESS- MEDDELANDE

BACKA

Först ut i Norden med etikettpressen Accurio Label 190

Stockholm, Kista, 2018-01-02

Lundéns Tryckeri, Partille har i dagarna investerat i en digital etikettpress från Konica Minolta – Accurio Label 190 samt konverteringsmaskinen GM dc330 miniFLEX utrustad med UV-lackverk, spotlack, laminering, foliering, stansning, rensdragning samt slit/rewind. 

Lundéns blir därmed först ut i Norden med en Accurio Label 190.

AccurioLabel 190, vilken bygger på Konica Minoltas framgångsrika toner arkpress C1070, trycker från rulle till rulle utan behov av specialmedia eller förbehandling av ytan med coating eller primer. Konica Minoltas nya etikettpress är förberedd med en bypass för möjlighet att köra konverteringsmaskinen on-line. Andra nyheter är aktiv web-guide, avsyningsbord för proofing och flera förbättringar i rullställen. Mediabredd: 330 eller 250 mm. Hastighet: 9.45, 13.5 alternativt 18,9 m/min.

- Vårt mål är att kunna hjälpa våra kunder med konkurrenskraftiga och nytänkande lösningar inom etikettproduktion och andra delar av industriell print. Det är ett nytt fokusområde för oss inom Konica Minolta, säger Mikael Pettersson.

Lundéns har alltid strävat efter att vara ett modernt tryckeri med ett brett sortiment inom trycksaker. Man använder idag olika trycktekniker så som digital- och flexotryck. En stor del av verksamheten består i tryck av etiketter som exempelvis används för produktinformation på olika typer av produkter.

- Vi har under en tid funderat på hur vi ska vidareutveckla vår digitala produktion. Konica Minolta har presenterat både en affärslösning och en produkt som väl uppfyller våra utvecklingsbehov och våra kunders krav på kvalitet, berättar Hans Sandén.

Lundéns Tryckeri AB är ett familjeföretag med anor från 1930-talet. Lundéns med sina tio anställda har sitt säte i Ögärdes Industriområde i Partille. Lundéns har kunder inom branschens alla segment, både små och stora företag. Deras kunder finns ofta lokalt men även i hela landet liksom i Norge, Danmark och Tyskland. För mer info om Lundéns Tryckeri, besök gärna: www.lundens.nu

Konica Minolta är en av världens ledande leverantörer av lösningar, tjänster och produkter inom Dokumenthantering, IT, Production Printing och Industrial Printing. Koncernens totala omsättning är cirka 70 miljarder kronor och antalet anställda är cirka 41 600.

Konica Minolta i Sverige ingår i Affärsområdet Business Technologies med Europakontor i Langenhagen, Tyskland. Konica Minolta Business Solutions Sweden AB har huvudkontor i Stockholm, samt platskontor i Göteborg, Skåne, Kalmar och Falun. Inkluderat fristående återförsäljare finns Konica Minolta representerat på cirka 70 platser i Sverige. Mer information om företaget finns på www.konicaminolta.se

Villkor och produktnamn kan vara varumärken eller registrerade varumärken som tillhör respektive innehavare.

För mer information, kontakta:

Hans Sandén
VD, Lundéns Tryckeri
+46 (0) 31 44 07 10
hasse(at)lundens.nu 

Mikael Pettersson
Nordisk Produktchef Industrial Printing Konica Minolta
+46 (0) 702 06 28 23
mikael.pettersson(at)konicaminolta.se 

Marie Jonson de Sharengrad
Säljare Production och Industrial Printing Konica Minolta
+46 (0) 708 96 75 14
marie.jonson(at)konicaminolta.se