PRESS- MEDDELANDE

BACKA

CeBIT 2017: Konica Minolta driver den digitala utvecklingen framåt och hjälper framtidens arbetsplats att ta form

Pressmeddelande

Langenhagen i Tyskland, 26 januari 2017 

På CeBIT 2017 presenterar Konica Minolta Business Solutions Europe (Konica Minolta) de senaste lösningarna för effektiva företagsprocesser och arbetsflöden, samt helt nya koncept för framtidens arbetsplats. Hos Konica Minolta får mässbesökare chans att se presentationer av digitala lösningar på områden som processrådgivning, ECM (Enterprise Content Management), säkerhet och framtidens arbetsplats. CeBIT äger i år rum den 20–24 mars i tyska Hannover. Konica Minoltas monter har nummer H17 och är belägen i mässhall 3.

Temat för årets CeBIT-mässa är ”d!conomy – no limits” och symboliserar den enorma potential som digitaliseringen innebär. Den digitala omvandlingen innebär inte längre bara förekomsten av digitala produkter och tjänster, utan en digital revolution i hur människor, enheter och platser interagerar med varandra. 

Japan, årets partnerland på CeBIT, är en föregångare när det gäller digital teknik. Landet är världsledande inom high tech-sektorn och har en befolkning som snabbt tar till sig nya innovationer. Som japanskt företag är Konica Minolta extra stolta över att på mässan få presentera ett nytt och spännande monterkoncept och visa upp sina produkter.

”Konica Minolta är ett japanskt företag och som sådant försöker vi möta de utmaningar företag står inför när det gäller digital omvandling. Vi förstår vikten av innovativa lösningar på alla affärsområden”, säger Olaf Lorenz som är chef för Konica Minoltas internationella marknadsföringsavdelning. ”Vi erbjuder lösningar och analysredskap för att identifiera potentialen i befintlig information och hjälper våra kunder att generera mer effektiva, strukturerade och produktiva arbetsflöden oavsett område.” 

I linje med budskapet ”DU siktar mot en ny digital era – VI hjälper dig att komma dit” guidar Konica Minolta mässbesökarna genom ett företags digitala resa: från processrådgivning och ECM-lösningar för sådant som företagssökning, fakturahantering och personlig filhantering till hur man effektivt undviker säkerhetsbrister i digitala system och använder smarta molnlösningar. 

Särskilt fokus ligger på området Framtidens arbetsplats, där besökare kan testa innovativa lösningar för att generera affärsvärden från både befintlig och ny information genom att till exempel optimera företagets platsanvändning och koppla samman innehåll för effektivare kommunikation. I samarbete med MOBOTIX AG, en tysk aktör som skapar intelligenta IP-videolösningar, presenterar Konica Minolta applikationer som för samman människor, platser och enheter i en smart arbetsmiljö.

Konica Minoltas monter på CeBIT 2016

För mer information, gå till: cebit2017.konicaminolta.eu.

Om Konica Minolta Business Solutions Europe

Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH i Langenhagen, Tyskland, är ett helägt dotterbolag till Konica Minolta Inc., Tokyo, Japan och en del av dess affärsområde Business Technologies. Som ledande global tjänsteleverantör inom IT och dokumentprocesser, liksom inom digitala trycklösningar, utmärker sig företaget inom tjänsteorienterad företagskonsulting, implementering och hantering, och tillhandahåller en mängd världsledande tryckerisystem och tryckerilösningar. Konica Minoltas koncept Optimized Print Services (OPS) kombinerar konsultverksamhet, maskinvara, programvaruimplementering och drift för att förbättra kundernas affärsprocesser och kostnadseffektivitet. Som ledande teknikföretag investerar Konica Minolta löpande i ny forskning och utveckling för att kunna ge kunderna bästa möjliga stöd med kraftfulla och hållbara lösningar.

Konica Minolta Business Solutions Europe finns representerade av dotterföretag och distributörer i över 80 länder i Europa, Centralasien, Mellanöstern och Afrika. Med fler än 35 000 anställda spridda över världen (mars 2016) hade Konica Minoltas Business Technologies en nettoförsäljning på mer än 6,2 miljarder euro verksamhetsåret 2015/16.  

För mer information om företaget, se: www.konicaminolta.eu och www.konicaminolta.se

Produktbilder finns tillgängliga på: www.konicaminolta-images.eu.

Termer och produktnamn kan vara varumärken eller registrerade varumärken, som tillhör sina respektive innehavare.

Kontakt 

Alina Wenzel

Konica Minolta

Business Solutions Europe GmbH 

Telefon: +49 (0)511 7404-5238 

alina.wenzel@konicaminolta.eu