Rehms Druck gör UV-bläckstråle till verklighet

Rehms Druck logo

Rehms Druck gör UV-bläckstråle till verklighet

Rehms Druck gör UV-bläckstråle till verklighet

Rehms Druck från Borken, Westfalen i nordvästra Tyskland, har varit en trogen Konica Minolta-kund i många år och använt deras tonerbaserade system. Men företaget insåg under 2016 att det var dags att investera i UV-bläckstråleteknik för arkskuret material, närmare bestämt i AccurioJet KM-1. Med sina 110 anställda och en omsättning på 18,5 miljoner euro ville Rehms Druck ha ett produktionssystem som fick dem att växa på nya marknader. De ville ha en digital bläckstråleteknik i ett samarbete med expertis i världsklass.


Viktiga affärsdrivkrafter för investering

Innan de bestämde sig för att investera gav Rehms Druck Konica Minolta utmaningen att skriva ut en rad olika applikationer och bevisa lönsamheten i en övergång till UV-bläckstråle. AccurioJet KM-1-teamet tog fram en rad applikationer som inkluderade direktreklam och paketering. Olika faktorer jämfördes med befintliga tryckprocesser, bland annat:


  • Enhetliga färger över en lång tid
  • Mediehantering och flexibilitet
  • Expediering av jobb
  • Hantering av variabeldata
  • Arbetsflödesintegrering med Rehms Drucks befintliga Kodak Prinergy-system


Tryckkvaliteten måste matcha Rehms Drucks extremt höga standarder och kundernas krav. Rehms Druck krävde också att nollpunkten skulle ligga tillräckligt lågt för att flytta jobb från offset till Konica Minolta AccurioJet KM-1, så att de inte bara skulle spara pengar, utan även öka möjligheten att expediera jobb snabbare. En annan viktig faktor var att minska den ledtid som kunderna fick vänta på att arbetet skulle tryckas och skickas.


Det skulle göra det möjligt för företaget att dela upp arbetet och prioritera de längre körningslängderna på offset, där den nya UV-bläckstrålepressen producerar många små jobb och förbättrar kundupplevelsen, samtidigt som lönsamheten ökar för Rehms Druck. En huvudbesparing var möjligheten att använda samma material som i offsetpressarna i det nya bläckstrålesystemet. 


Det gjorde det möjligt att maximera köpkraften hos pappersgrossisterna genom de mycket noggranna färgfunktionerna i KM-1 för att trycka och matcha kundernas företagsfärger. Resultatet blev inte bara ökad effektivitet, utan jobben blev även mycket lönsamma. Rehms Druck ville också utöka affärsmöjligheterna på nya marknader och förnya sitt utbud av tryckprodukter till befintliga och nya kunder, med möjligheten att trycka på en mängd nya material inklusive plast.

Rehms Druck - From traditional offset to digital inkjet with AccurioJet KM-1

The Germany-based print provider Rehms Druck has a history of being a traditional offset printing company. They decided to invest in Konica Minolta's digital inkjet press AccurioJet KM-1, in order to fulfill their customers' demands for short print-runs and production times, while keeping the ability to print on different substrates as well as producing highest print quality.

"Vår ledning var redan för några år sedan öppen för att utforska digital teknik", säger Alexander Brand, assistent till företagets vd och projektledare hos Rehms Druck. "Vi har noga tittat på utvecklingen av såväl UV-bläckstråle som vattenbaserad teknik. Men vi kände att vattenbaserad bara klarade en viss del av de tillämpningar som vi producerar. Nu är den digitala tryckkvaliteten här och vi har inte ångrat oss. 

Den största fördelen är inte bara att trycka på alla typer av papper, bestruket och obestruket, utan också den matchande offsetkvaliteten – vilket var avgörande för vår verksamhet. Jag kan utan förbehåll säga att AccurioJet KM-1 är en mycket flexibel, anpassningsbar plattform som har öppnat upp en ny enorm värld av möjligheter för Rehms Druck."


Konica Minolta-lösning

Förutom kvalitets- och prestandafördelarna med i AccurioJet KM-1 B2-bläckstrålepress, var supporttjänsterna som Konica Minolta tillhandahåller en central del av investeringsbeslutet. De omfattade marknadsplanering, programutveckling och insikter samt utbildning på plats. Lösningen krävde en affärspartner och en beprövad teknik som kunde trycka såväl förpackningar som kommersiella arbeten. Det perfekta jobbet för KM-1 är enligt Rehms Druck broschyrer och handböcker, men företaget undersöker även olika typer av material som kan köras i bläckstrålepressen Konica Minolta B2.


Huvudfördelar

  • Patenterad teknik som hjälper Konica Minolta AccurioJet att "frysa" bläckstråledroppen, vilket möjliggör perfekt registrering av färger och bildstabilitet.Flexibiliteten omfattar en unik förmåga att trycka dubbelsidigt (perfekt) från pressen och gå direkt till efterbehandling.
  • Brett utbud av mediehantering på obestrukna och bestrukna underlag från 0,06 till 0,6 mm. Detta innebär att offsetlager kan användas utan förbehandling.
  • Nya marknader har öppnat sig tack vare möjligheten till tryck med UV-bläckstråle på plast, för försäljning, etiketter, kundkort och förbetalda mobilkort, presentkort och förpackningar på specialmaterial. 
  • Andra nya möjligheter under utveckling handlar om att använda foliebehandlat papper med guld-, silver- och magnetiska tillämpningar.
  • Supersnabb expediering och användning av olika skär har också skapat möjligheter på B2C-marknader genom Rehms Drucks onlinebutik.

Relaterade Kundhistorier

Relaterade Kundhistorier