Förädling – förvandla och förbättra dina utskrifter med digital lackeringsteknik

Därför är retandet av våra sinnen meningsfullt ur kommersiell synpunkt

Skapa upplevelser! Du kommer inte att ångra det.


Med ”haptisk teknik” kan du simulera beröring i en digital miljö och dagens mest framgångsrika kommersiella tryckerier förbättrar redan sina tjänster genom att använda tekniken för att erbjuda en mer tilltalande och kreativ upplevelse. Med MGI:s banbrytande nya tappning av haptisk, ”digital lackeringsteknik”, är det här mer taktila tillvägagångssättet för potentiella kunder effektfullt ur kommersiellt perspektiv.

Många tryckerier idag, både offset och digitala, erbjuder ”endast print” som standardtjänst. Detta medan de visionära aktörerna på marknaden försöker diversifiera och förbättra sina produkter genom att skapa en ny och mer tilltalande utskriftsprocess. Det har alltid varit möjligt att skapa specialeffekter som spotglans, tredimensionell utskrift och ett metalliskt, glänsande utseende. Med konventionella produktionsmetoder var det dock ofta ineffektivt och tidskrävande, vilket gjorde att det uteslöts som en tjänst, särskilt för mindre jobb med snäva leveranstider. Med ny digital lackeringsteknik från det välkända franska företaget och den strategiska partnern MGI revolutionerar nu branschen för leverantörer som vill erbjuda både direktkunder och slutanvändare något mycket speciellt (och samtidigt maximera vinsten).


Den nya tekniken 

Med den nya tekniken kan du få utskrifter med spotbestrykning, framhäva definierade områden och lägga till 3D-effekter för dina kunder, vilket skapar en helt annorlunda, taktil upplevelse och en livfull utskriftsprodukt som garanterat får ditt företags namn och rykte att sticka ut från mängden bland vanliga utskrifter. MGI-digitaltekniken förvandlar utskriftsjobb till spektakulära och oemotståndliga produkter som fångar och behåller kundernas uppmärksamhet – och deras kunders i sin tur.


Digital lackeringsteknik passar perfekt för en mängd olika tillämpningar – från böcker till exklusiva visitkort, avancerade inbjudningar, förpackningar, skyltningsmaterial och mycket mer. Den har en oöverträffad funktionsuppsättning, bland annat en helsidesskanner, hög produktivitet med single pass-utskrift, enkel användning och mycket mer, vilket förbättrar hela den kommersiella upplevelsen för dina omedelbara kunder (något de dessutom är beredda attt betala lite mer för).utsmyckning med orm på provutskrift


Grafisk Industri utvecklas snabbt. Det finns inte längre någon vinst i att göra ”härmande produkter”. Därför investerar de visionära aktörerna på marknaden just nu i digital lackeringsteknik, en ny teknik för utsmyckningsutskrift som släpper loss nya kreativa nivåer, skiljer produkter från mängden och gör det möjligt för kunderna att erbjuda en mer attraktiv och minnesvärd produkt – och göra utskriftsprocessen lönsam för alla inblandade.


MGI JETVARNISH 3D-TEKNIK hjälper dig att locka nya potentiella kunder och förverkliga lönande marknadsmöjligheter genom att förse kunderna med exakt spotbestrykning, så att du kan hantera korta och långa serier med digitala original eller offsetoriginal. Det går till och med att variera beläggningens tjocklek för tilltalande utskrifter med påtagligt djup för att öka kommunikationseffekten. Den här nya och spännande tekniken är intressant för alla tryckerier som använder toner-, offset- eller utskriftssystem, och gör det möjligt för användaren att ge en mängd olika tillämpningar en kreativ prägel. 


Vad exakt är teknik för utsmyckningsutskrift och hur gynnar den mitt företag?

Utskrift kan vara bläck på papper, en produkt eller etikett, men förädling förvandlar den till en upplevelse med känsla, en upplevelse, ävnen kallad taktil, blir en fördel gentemot konkurrenterna. När kunderna ”känner” ord eller illustrationer på förpackningarna som "sticker ut" är det mycket mer sannolikt att de rör vid dem och ännu mer sannolikt att de köper dem. Specialeffekter kan läggas till på utvalda digitala produktionstryckpressar och offline till särskilda utskriftslösningar.


Förädlade trycksaker – något som du, dina kunder och deras kunder kan uppmärksamma och uppskatta 

Med detta som bakgrund försöker tryckerier och marknadsförare i allt högre grad lägga till de här spektakulära effekterna för att skilja sina produkter från andra varumärken och ge det tryckta mediet ett mervärde. Kommersialiseringsprocesser påverkar också många produkter och förädlingar hjälper alla produkter att skilja sig från mängden, samtidigt som de motverkar prisnedgång. Tidigare brukade förädling bara finnas på premiumprodukter. Idag finns de inom personlig vård och hårvård, mat och konfektyr, kosmetika och inom en mängd andra områden. 

Hämta en forskningsrapport

Känn efter själv!

En taktil upplevelse ökar impulsköp

Beställ prover nu!

”Om jag rör det måste jag ha det”

”Om jag rör det måste jag ha det”

Taktila upplevelser

Det har visat sig att genom att vidröra en produkt kan attityder mot och avsikter att köpa produkten öka och även förtroendet i utvärderingarna ökar för de här produkterna, säger Joann Peck och Jennifer Wiggins.


”Förpackningens taktila delar bidrar till den övergripande varumärkesbilden”

Med detta i åtanke introduceras nya utskriftstekniker med taktila effekter, vilket uppmuntrar kunderna att röra produkterna.
Vissa bevis tyder på att taktila delar av produktförpackningen till och med kan bidra till en produkts övergripande varumärkesbild. Enligt den senaste forskningen är det uppenbart att ju längre individer fokuserar på ett föremål, desto troligare är det att de väljer det föremålet och finner det mer tilltalande. Om produkterna är visuellt tilltalande är det mer sannolikt att kunderna rör dem. Om de rör dem är det ännu mer sannolikt att de köper dem.


”Utmärkande förpackningar används för att påkalla kundens uppmärksamhet”

Med tanke på dagens utbud av produkter i detaljhandeln måste varumärkesägarna se till att deras produkter skiljer sig från konkurrerande varor. Därför måste förpackningarna först påkalla kundens uppmärksamhet. Enligt Joann Peck och Jennifer Wiggins kan ett produktpaket som är intressant att röra vid öka försäljningen av produkten, även om möjligheten att vidröra inte ger mer information om produktegenskaperna. 

(Källa: Joann Peck & Jennifer Wiggins; It Just Feels Good: Customers' Affective Response to Touch and Its Influence on Persuation; Aradhna Krishna, Luca Cian, Nilüfer Z. Aydınoglu; ”Sensory Aspects of package design”; 2017)


När kunder fysiskt upplever och vidrör effekter som upphöjd spot-UV-bestrykning verkar de omedelbart tycka om det. Och det är goda nyheter för alla.


Taktila upplevelser ökar impulsköpen

En annan undersökning, ”The Effect of Mere Touch on Perceived Ownership”, som utfördes av Peck och Suzanne B. Shu 2013, visade att synintryck och vidröring ökade det psykologiska ägandet och värderingen jämfört med endast synintryck med 22 % respektive 24 %. En studie från 2017, ”Sensory Aspect of Package Design”, av Aradhna Krishna, Luca Cian och Nilüfer Z. Aydinoglu, visade att folierad förpackning gjorde produkten upp till 2,5 gånger mer tilltalande.De gynnsamma fördelarna med tekniker för utsmyckningsutskrift för tryckerier

Med de nya utsmyckningsteknikerna och den digitala lackeringstekniken, till exempel digitala utskrifter med spotbestrykning som framhäver definierade områden och ger en 3D-effekt, kan tryckerier ta sin kreativitet till en helt ny nivå – och dessutom ta extra betalt för det. Lägg till tredimensionellt lack och folie på en utskrift och förvandla en standardutskrift till en förstklassig produkt. Kunder som köper utskrifter uppskattar det innovativa tillvägagångssättet och betalar gärna extra för det. I studien ”Beyond CMYK: The Use of Special Effects in Digital Printing, Keypoint Intelligence” från 2016 fick tryckerier frågan: ”Jämfört med digital CMYK, endast utskrift, hur mycket mer kan du ta betalt i premie eller procent för förbättrade utskrifter?” Europeiska köpare av utskrifter angav att de var villiga att betala en premie på upp till 89 % mer än CMYK för digitalt förbättrade utskrifter. Köpare av utskrifter sa att de skulle acceptera de högsta premierna för de strukturerade (upp med 89 %), folierade (82 %) och metalliska effekter (51 %) som tekniken kan skapa. Specialfärger (28 %), folier (28 %) och strukturytor (27 %) visade de högsta procenten av de svarande som angav att de tog 50 % eller mer betalt för premier. 
Från att påkalla uppmärksamheten vid skyltningen till att sätta premiumpriser till företagen bakom marknadsföringen av produkterna är utsmyckning en vinnande utveckling för utskriftsbranschen. 


MGI har gjort utsmyckningsutskrifter mer prisvärda för alla sedan de började i branschen, och inte bara för avancerade jobb. MGI JETvarnish 3D-serien berikar digital utskrift och offsetutskrift dynamiskt via unika tillämpningar med bläckstråle för dimensionella lack- och foliestrukturer. Utskrift användes i tilltalande och iögonfallande tillämpningar som inredningsdesign, produktkataloger och broschyrer inom turism- och resesektorn, menyer och dagliga erbjudanden inom gastronomi, lyxlådor för konsumentvaror, postutskick och reklam i marknadsföringskampanjer och många andra sektorer. 


Om du vill ligga i framkant inom utskriftsbranschen behöver du digital lackeringsteknik. Du kanske undrar vad som händer sedan? Vilka av våra sinnen kommer tekniken att erövra härnäst? Kommer nya utskriftsmetoder på något sätt att återskapa ljudet av vågor som stilla flyter mot kusten i en turistbroschyr eller lukten av en utsökt måltid på en meny? Det låter omöjligt, men det var vad de brukade säga om taktil utskrift.


Vill du prata med en av våra experter om hur MGI:s digitala lackeringsteknik kan öka ditt företags lönsamhet? 

MGI erbjuder ett brett utbud av lackeringsalternativ som ger dig alla fördelar med utsmyckning över natten och ökar dina vinstmarginaler på en gång. Klicka på Kontakta oss om du vill veta mer om att investera i framtidens utskrift med vår revolutionerande utsmyckningsteknik, och kanske testköra några av våra maskiner medan du ändå håller på, så kontaktar vi dig direkt!

Utsmyckningsutskrift

Utsmyckningsutskrift

Blanda kreativitet med funktioner och lönsamhet

Med MGI JETVARNISH 3D -LACKERINGSTEKNIK kan du erbjuda kunderna en hållbar och prisvärd ny metod för spot-UV-bestrykning offline som gör att du kan spotlackera alla dina digitala utskrifter, framhäva definierade områden och lägga till spektakulära 3D-präglade effekter, vilket skapar en förstklassig bild. Det ger en mer levande och taktil upplevelse som dina kunder gärna betalar mer för. Genom att kombinera det med den inbyggda modulen för varmfoliering får du en ännu glamorösare yta – perfekt för utskriftsjobb i korta och medelstora serier! 

Hardware
MGI JETvarnish 3D-teknik

Med den här spot-UV-tekniken kan du uppgradera dina tjänster för att förbättra kvaliteten och differentieringen. Det är den perfekta lösningen för både offsettryckerier och digitala tryckerier. Innovativa nya system utformade för att utvecklas med din verksamhet och en mängd andra funktioner gör att den nya investeringen passar perfekt in i din befintliga produktionsmiljö.

Software
Konica Minoltas programvaruprodukter

Utforska de oräkneliga sätt som Konica Minoltas programvaruprodukter kan förbättra din verksamhet. Konica Minolta löser din verksamhets problem, matchar olika arbetssätt och erbjuder programvarulösningar som uppfyller behoven i din bransch. Genom att alltid prioritera dina behov uppfyller Konica Minolta programvarukraven även från de mest krävande globala organisationerna. Med hjälp av systemet kan du hålla nere kostnaderna för utskrift och kopiering, skapa avancerade säkerhetsåtgärder för att se till att känsliga dokument inte hamnar i obehöriga händer och mycket mer.

Tjänster
Alltid till din tjänst

Vår erfarna och kunniga specialistpersonal besvarar eventuella frågor och visar hur du använder produkten. Våra tjänster är till för dig, i ett supportsystem som är utformat för att du och ditt företag ska kunna dra full nytta av lösningarna. Vi erbjuder en rad olika tjänster, bland annat optimerade utskriftstjänster som kombinerar rådgivning, implementering av maskinvara och programvara, arbetsflödeshantering som sänker dina dokumentutgifter och smarta säkerhetstjänster för att skydda din verksamhet.

Förädling – förvandla och förbättra dina utskrifter med digital lackeringsteknik

Förädling – förvandla och förbättra dina utskrifter med digital lackeringsteknik

Konica Minoltas MGI digitala lackeringslösningar gör att du kan erbjuda dina kunder lönsamma nya produkter och tjänster, öka försäljningen av dina dagliga tryckjobb och öka vinstmarginalerna. Med den här processen kan du anpassa och locka nya kunder, öka värdet på befintliga tjänster, erbjuda ett mycket bredare utbud av substrat, bland annat matta eller glansiga laminerade ytor, skiktat papper, plast, PVC och andra bestrukna material, vilket förenklar ditt arbetsflöde, förkortar ledtiderna, sänker kostnaderna och mycket mer! 


Vilka är då de viktigaste fördelarna med den nya digitala lackeringstekniken som tillhandahålls av systemen JETVARNISH 3DS, JETvarnish 3D och JETvarnish 3D Evolution?

Produktivitet

Hög produktivitet

AIS SmartScanner-funktion

AIS SmartScanner-funktion

Lackerar digital utskrift och offsetutskrift

Lackerar digital utskrift och offsetutskrift

3D-effekter

Iögonfallande 3D-effekter

Bestrykning

Bestrykning

Konica Minolta-skrivhuvuden

Konica Minolta-skrivhuvuden

Variabel datalackering och -foliering

Variabel datalackering och -foliering

Digitalisering av spot-UV-lackering

Digitalisering av spot-UV-lackering

Användning av LED-lampor för att minska strömförbrukningen

Användning av LED-lampor för att minska strömförbrukningen

Analysator för produktionskostnader, programvarupaket och HubManager

Analysator för produktionskostnader, programvarupaket och HubManager

Vackra 3D-präglade effekter som skapar förstklassiga bilder och lyxig taktil yta

Vackra 3D-präglade effekter som skapar förstklassiga bilder och lyxig taktil yta

Boka en demonstration med våra experter!

Våra experter berättar gärna mer om höjdpunkter och fördelar med digital lackteknik

Boka en demonstration nu

Forma Print för nya affärer!

Prokom är Konica Minoltas User Community där vi arrangerar events och branschträffar, du kan även hitta marknadsundersökningar, information och praktiska verktyg som hjälper dig att bli bättre informerad, mer produktiv och inte minst mer lönsam. På Prokom tror vi att det inte bara handlar om vad du gör, det handlar om vad du skapar för möjligheter.

Gå med i Prokom
prokom logo horizontal

Vill du prata med någon av våra experter om hur MGI:s digitala lackeringsteknik skulle kunna gagna ditt företag?

Vill du prata med någon av våra experter om hur MGI:s digitala lackeringsteknik skulle kunna gagna ditt företag?

Kontakta oss

MGI erbjuder en mängd olika lackeringsalternativ som revolutionerar din kreativa roll och input och ökar dina vinstmarginaler på en gång. 


Klicka bara på Kontakta oss om du vill veta mer om att investera i framtidens trycksaker med vår revolutionerande teknik för förädling, och kanske testköra några av våra maskiner medan du ändå håller på, så kontaktar vi dig direkt!

Kontakta oss

Kontakta oss

Textfält med en * krävs!