bizhub Extended Solution Technology (bEST)

 

 

bizhub Extended Solution Technology (bEST) är ett smidigt gränssnitt mellan Konica Minolta bizhub MFP-enheter och programvara i datorer eller på servrar.

I bEST-verktygslådan hittar du olika komponenter som de senaste öppna API:erna (programprogrammeringsgränssnitt), ett inbyggt och webbtjänstbaserat användargränssnitt du kan anpassa för MFP-enhetens kontrollpanel och ett SDK (Software Development Kit).
 

bEST OpenAPI

Med Konica Minoltas väletablerade och webbaserade API (SOAP) kan du enkelt skapa funktionsrika och kraftfulla program för autentisering, skanning och utskrifter.

På DSP-portalen hittar du specifikationerna för bEST OpenAPI, OpenAPI-SDK:t, exempelprogram (inklusive väldokumenterad källkod) och all information du behöver för att komma igång med din OpenAPI-utveckling.
 

bEST IWS

IWS står för Internal Web Server, och bEST IWS är Konica Minoltas nya bEST API-teknik som är tillgänglig parallellt med bEST OpenAPI sedan våren 2013. Med Best IWS kan du skapa webbprogram på en intern MFP-webbserver med direktåtkomst till MFP-enhetens kärnfunktioner, och du kan använda MFP-webbläsaren (se nedan) till att visa de här webbsidorna. Med bEST IWS kan du till exempel skapa egna användargränssnitt för MFP-enheten, anslutningsprogram för molntjänster och liknande funktioner.
 

MFP-webbläsaren

I MFP-webbläsaren kan du skapa bEST OpenAPI-program i ett funktionsrikt HTML-gränssnitt, men du kan också ansluta från den här MFP-webbläsaren till vanliga webbaserade program för skanning och utskrifter på externa webbservrar (i sådana webbaserade program används vanliga webbtekniker som HTML, CSS, JavaScript och liknande, men inte OpenAPI).
 

MIB API

Konica Minoltas skrivare och MFP-enheter har stöd för Konica Minolta Enterprise MIB och ett stort urval av andra vanliga MIB:er (som MIB-II, MIB-II, Host Resource MIB, Printer MIB, Printer Port Monitor MIB, Job Monitoring MIB och andra). På supportportalen för utvecklare (Konica Minolta Developer Support Portal) finns specifikationer för MIB-implementering för alla skrivare/MFP-enheter. Där förklaras MIB-implementeringen för de olika produkterna.

Dessutom är Konica Minolta Enterprise MIB-filen skriven i ASN.1-notation och för medlemmar på DSP Gold-nivå finns allmänna definitioner av Konica Minolta Enterprise MIB tillgängliga som resurser.
 

PDL-specifikationer

På Konica Minolta DSP finns PJL-, PCL- och PostScript-specifikationer för Konica Minoltas skrivare och MFP-enheter. De här specifikationerna är särskilt användbara om du vill styra skrivare/MFP-enheter från värdutskriftsprogram utan drivrutiner och liknande program.


 

Developer Support Programm register banner

Gå med i vårt program för utvecklarsupport eller logga in som befintlig partner

Logga in