Konica Minolta listas bland de 100 mest hållbara företagen i världen för femte gången

| 4 februari 2022

Konica Minolta, Inc. har listats bland de "2022 Global 100 mest hållbara företagen i världen" (2022 Global 100). Konica Minoltas placeringen på denna prestigefyllda lista är femte gången och fjärde året i rad, efter 2011, 2019, 2020 och 2021.


Global 100 offentliggörs årligen av den kanadensiska organisationen Corporate Knights i samband med World Economic Forum (WEF), som kallas Davos-mötet. Eftersom Davoskonferensen i år sköts upp till sommaren på grund av COVID-19-pandemin, tillkännagavs resultatet av Global 100 i förväg.
 
De 2022 Global 100-företagen som utmärker sig inom hållbarhet valdes ut på grundval av en rigorös bedömning av 6 914 företag med mer än 1 miljard US-dollar i intäkter runt om i världen, baserat på en utvärdering av miljömässiga, sociala och styrningsindikatorer samt förmågan att främja mångfald och innovation och andelen försäljning av miljövänliga produkter. Tre japanska företag finns med på denna globala lista över företag som utmärker sig inom hållbarhet.
 
Konica Minolta inkorporerar de styrkor som utvecklats i verksamheten under årtionden med den senaste digitala tekniken för att tillhandahålla produkter och tjänster med högt mervärde och därigenom bidra till att uppnå hållbarhetsmålen.

Konica Minolta är ett globalt IT-företag som förändrar och revolutionerar framtidens sätt att arbeta. Vi bygger broar mellan papper och digitalisering genom att tillhandahålla innovativa kvalitetslösningar inom print- och IT-infrastruktur och vi utvecklar ständigt våra affärsområden.

Innovation ligger i centrum för allt vi gör. Under de senaste 140 åren har vi kontinuerligt förflyttat gränserna för tekniken genom att skapa revolutionerande produkter och tjänster som förbättrar våra kunders verksamheter.
 

Konica Minolta sysselsätter idag hela 43 300 medarbetare världen över med en omsättning på cirka 7,7 miljarder euro. Konica Minolta Business Solutions Sweden AB har huvudkontor i Stockholm samt platskontor i Göteborg, Malmö, Kalmar och Falun. Inkluderat fristående återförsäljare finns Konica Minolta representerat på cirka 80 platser i Sverige. Mer information om företaget finns på www.konicaminolta.se

Kontakt

Kontakt

Melanie Olbrich

Senior Expert Content Strategy & Development, Corporate Communications

melanie.olbrich@konicaminolta.eu

+49 (0)511 7404-5337