Beaufort Secure Design Ltd.

Beaufort förbättrar färgkvalitetskontrollen

Investeringar i den senaste färgmätningstekniken gör det möjligt för Beaufort att förbättra kvalitetskontrollstandarderna för sin målade aluminiumprofil.

Beaufort är ett av de första företagen i branschen att använda det nya
CM-600d bärbar spektrofotometer från färgspecialister, Konica Minolta Sensing, för att färgmatcha målad profil och säkerställa kontinuitet i färgen. Den kompakta, handhållna enheten har en avancerad optisk design och lättläst LCD-skärm för snabb och mycket exakt färgmätning och tolkning av resultat antingen i fabriken eller på plats.

Beaufort använder främst RAL och British Standard färgsystem och arbetar nära dessa standarder. Peter Burke, Operations Director, säger att det är nyckeln till kundnöjdhet att behålla en strikt kontroll över färgmatchning.

"Med vår nya portabla spektrofotometer kan vi snabbt och effektivt jämföra målade produkt- och benchmarkfärger."

CM-600d kan mäta färg under alla förhållanden och varje grad av skillnad visas tydligt på LCD-skärmens grafiska display. Helt portabelt, instrumentet är designat med trådlös kommunikation och data kan skickas till en PC via USB eller Bluetooth om det används ute på fältet

-------------------------------------
 

Förutom den ständigt populära vita polyesterpulverlacken finns Beaufort aluminiumprofil tillgänglig i över 500 specialfärger – beroende på kvantitet och leverans. Beauforts specialtjänst möjliggör snabb leverans av valfri RAL-färg i små och stora serier.

"Det omfattande urvalet av färger är en av de många fördelarna med aluminiumprofil", säger Peter Burke, "och vår nya spektrofotometer kommer att ytterligare förbättra vår färgmatchningsförmåga.

Alan Perkins, Technical Sales Manager South på Konica Minolta Sensing kommenterar: “Denna utrustning har använts i många år i profilbranschen. Dess bevisade tillförlitlighet och förmåga att arbeta effektivt under många ogynnsamma förhållanden har gjort det möjligt för Konica Minolta att behålla en ledande position inom färgmätningsmarknaden.”

---------------------------------
 

Ansökningsanteckning

Ladda ner

Beaufort